Kamvorors un Flenegana triumfē prestižajā Ņujorkas maratonā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Prestižajā Ņujorkas maratonā svētdien uzvaru izcīnīja Kenijas garo distanču skrējējs Džefrijs Kamvorors un amerikāniete Šaleina Flenegana.

Pašlaik 24 gadus vecajam Kamvororam šī ir pirmā uzvara kādā no augstākā līmeņa maratona sacensībām. Viņš finišu sasniedza pēc divām stundām, desmit minūtēm un 53 sekundēm.

Tikmēr otrais, no uzvarētāja atpaliekot par trim sekundēm, bija Ņujorkas maratona 2014.gada čempions Vilsons Kipsangs no Kenijas, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Lelisa Desisa no Etiopijas.

Zīmīgi, ka Kamvororam šis bija tikai septītais maratons karjerā.

Savukārt dāmu sacensībās uzvaru izcīnīja mājiniece Flenegana, kura finišēja pēc divām stundām, 26 minūtēm un 53 sekundēm, par aptuveni minūti apsteidzot iepriekšējo trīs gadu Ņujorkas maratona uzvarētāju Mariju Keitani no Kenijas.

Flenegana, kura pēc finiša izplūda asarās, kļuvusi par pirmo amerikānieti kopš 1977.gada, kura uzvarējusi Ņujorkas maratonā.

Tikmēr trešā svētdien bija Mamitu Daska no Etiopijas.

Ņujorkas maratons, kurā savulaik divas reizes ir uzvarējusi visu laiku titulētākā Latvijas gargabalniece Jeļena Prokopčuka, šogad norisinājās 41.reizi.

Ņujorkā Prokopčuka uzvarēja 2005. un 2006.gadā, bet 2007. un 2013.gadā bija trešā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu