«Stats»/«Ķekava» izcīna Latvijas regbija čempionāta zeltu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

«Stats»/«Ķekava» komanda sestdien zaudēja Latvijas regbija čempionāta «zelta mačā», tomēr tāpat izcīnīja valsts čempionu titulu.

Duelī starp kopvērtējuma līderēm «Stats»/«Ķekava» ar 8:12 (3:12) viesos piekāpās «Garkalne»/«Livonia» komandai, tomēr pretinieki nespēja iegūt pietiekamu pārsvaru un līdz ar to valsts meistarsacīkstēs triumfēja regbija kluba «Miesnieki» komanda.

Pirms šī mača «Stats»/«Ķekava» komandai kopvērtējumā bija piecu punktu pārsvars. «Garkalne»/«Livonia» spēlētājiem, lai iegūtu zeltu, spēlē bija jāuzvar ar vismaz 24 punktu pārsvaru un jāveic vismaz par trim piezemējumiem vairāk nekā pretiniekiem.

Aizvadītajā mačā ļoti slapjā laukumā ievadā piezemējumu veica «Garkalne»/«Livonia», kad izcēlās Kristaps Martinsons, bet vēlāk pretinieki trīs punktus atguva, kad soda sitienu realizēja Maksims Batrakovs. Pirmā puslaika pēdējās sekundēs Jāņa Priedes neprecizitāti piespēlē izmantoja Dāvis Jaunalksnis, kurš veica piezemējumu laukuma vidū un Kristaps Bērziņš iesita realizāciju, atpūtā komandām dodoties pie 12:3.

Kaut lielāko daļu otrā puslaikā «Stats»/«Ķekava» komanda aizstāvējās, neilgi pirms dueļa beigām tā veica vēl vienu piezemējumu, kad atzīmējās Artūrs Kozels, un, neskatoties uz zaudējumu, varēja priecāties par čempionu titulu. Tiesa, pēdējās minūtēs laukumā bija arī vairāki kautiņi.

Regbija kluba «Miesnieki» komanda Latvijas čempionātā triumfēja vienpadsmito reizi vēsturē. Pirmo titulu tā ieguva vēl 1997.gadā, bet kopš 2007.gada to paveikusi vien trešo reizi.

Tikmēr «Garkalne»/«Livonia» iepriekšējos četros gados ieguva trīs titulus.

«Jāuzslavē «Livonia», kas gan ilgi kontrolēja bumbu, bet bīstamu neko neradīja. Mēs dominējām grupu cīņās, arī autos bijām labāki. Spēlējām uz rezultātu ne situācijām. Trīs reizes nogādājām bumbu ieskaites laukumā, bet piezemējumus neskaitīja, lai gan esmu pārliecināts, ka vismaz viens bija jāskaita 100 procenti,» izteicies jauno Latvijas čempionu galvenais treneris Uldis Bautris, kurš atzina, ka lielāks spēles laiks dots veterāniem, jo daudzi no viņiem pēc sezonas beigs karjeru. «Mums ir daudzi jaunie, kas var nākt vietā, tikai viņiem vajadzīga lielāka pieredze. Sastāvs mums stipri mainīsies.»

«Pierādījām, ka esam labāka komanda, un mums nav par ko kaunēties. Esam uz pareizā viļņa. Pretinieki 30 minūtes pavadīja mūsu zonā un spēja izdarīt tikai vienu piezemējumu, turklāt arī to vien pēc mūsu noraidījuma,» pauda regbija kluba «Livonia» vadītājs Jānis Zuments. «Slapjajā laikā tomēr nespējām nokontrolēt bumbu tā, lai pārņemtu iniciatīvu sev par labu, jo pie plus 14 vai 16 pretinieki noteikti jau justos citādāk.»

Čempionāta noslēguma kopvērtējumā pirmā četrinieka ieskaitē «Stats»/«Ķekava» ieguva 25 punktus sešās spēlēs, «Garkalne»/«Livonia» savāca 23 punktus, LMT/«Eži» tika pie desmit punktiem, bet «Jūrmala» palika tukšā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu