Malaizija atvainojas Indonēzijai par ačgārni nodrukāto karogu

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Dienvidaustrumāzijas sporta spēļu organizētāja Malaizija svētdien atvainojusies Indonēzijai par to, ka šo spēļu ceļvedī Indonēzijas sarkanbaltais karogs ir nodrukāts ačgārni un atgādina Polijas karogu.

Šī kļūda ir izraisījusi sašutumu Indonēzijā, kur par populārāko tvitera mirkļbirku kļuva «shameonyoumalaysia» (kauns, Malaizija).

Malaizijas jaunatnes un sporta ministrs Hairi Džamaludins Kualalumpurā tikās ar Indonēzijas jaunatnes un sporta ministru Imamu Nahravi un atvainojās par pārpratumu. Pēc tikšanās abi ministri žurnālistu priekšā sarokojās.

«Mēs ceram, ka šādas kļūdas neatkārtosies, jo karogs ir svarīgs katras valsts simbols un tas ir jāciena,» žurnālistiem teica Indonēzijas ministrs, kurš iepriekš pārpratumu ar karogu bija nodēvējis par «ļoti sāpīgu».

Savukārt Malaizijas ministrs uzsvēra, ka kļūda notikusi «netīši mūsu nevērības dēļ».

«Tā bija liela, liela kļūda. Rīkotājvalsts vārdā esmu izteicis mūsu atvainošanos (..) Imamam kā Indonēzijas ministram un es atvainojos arī Indonēzijas tautai par šo kļūdu,» viņš sacīja.

Ceļvedis kā suvenīrs sestdien tika izdalīts svarīgām personām 29.Dienvidaustrumāzijas spēļu atklāšanas ceremonijā Kualalumpurā un tikai Indonēzijas karogs tajā bija parādīts nepareizi.

Malaizija un Indonēzija ir kaimiņvalstis, abās iedzīvotāju vairākums ir musulmaņi un to oficiālās valodas ir ļoti līdzīgas, bet tās bieži apmainās ar apvainojumiem par kaimiņa kultūras vai ēdienu uzdošanu par savējo.

Malaizijas izveidošana no bijušajām britu kolonijām pēc Otrā pasaules kara bija nepatīkama Indonēzijai, kura pati bija jauna valsts pēc Nīderlandes koloniālās kundzības un īslaicīgas Japānas okupācijas.

Indonēzieši tviterī paziņoja, ka viņu karogs reprezentē neatkarības varoņu nestos upurus, un apsūdzēja Malaiziju par muļķību vai tīšu kļūdīšanos.

«Ziniet, varbūt tas ir iemesls, kāpēc mūsu dibinātājtēvs Sukarno gribēja jums sadot pa pakaļu,» rakstīja kāds tvitera lietotājs, pieminot pirmo Indonēzijas prezidentu Sukarno.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu