«Stirnu buks» ballēsies dzimtajā Šlokenbekā!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau 19. augustā Engures novada Milzkalnē, Šlokenbekas muižas dārzā, ar sezonas lielāko ballīti tiks dota zaļā gaisma ainaviskā taku skriešanas seriāla «Stirnu buks 2017» sezonas 5. posmam. Lustes un dažādas izdarības Šlokenbekas muižas svētku ietvaros visas dienas garumā, bet vakara daļas kulminācija – grupas «Raxtu Raxti» koncerts.

UZTICĪGI VILKAČU PĒDĀM…

Neticami, bet šī būs jau ceturtā reize, kad Stirnu buks viesosies Šlokenbekas muižas neuzlaužamo nocietinājuma mūru ieskautajā pagalmā – vietā, kur tas dzima kā skrējiens draugiem 2014. gadā.

Pa vilinošajām līču loču mežu taciņām, kuras, kā leģenda vēstī, gar Draņķozolu savulaik minuši arī vilkači, līdz Āžu kalnam pirmo reizi seriāla vēsturē dosies arī distances «Zaķis» dalībnieki, kamēr distanču «Stirnu buks» un «Lūsis» dalībnieki jaunatklās Raudas pusē pamesto mototrasi un slēpotāju vidū iecienīto Milzkalnu!

RAXTU RAXTI, UMURKUMURS UN INTERESANTAS RADOŠĀS DARBNĪCAS

Kad pieveiktas izaicinošās distances, kas šķērsos ne vienu vien vēl citu pauguru – Poļu kalnu un velo nobrauciena jeb downhill trasi ieskaitot, forsējot mistisko Melnezera apkaimi, kur garāko trašu cienītājiem allaž nācies krietni sviedrus liet, ar vietējās pašvaldības atbalstu publika tradicionāli tiks atalgota ar vairākiem koncertiem.

Visas dienas garumā Šlokenbekā viesus priecēs Šlokenbekas muižas svētki «Visi gaņģi vaļā!» - dažnedažādas muižas darbinieku sarūpētas aktivitātes (prieka, labumu, sajūtu, saldumu, radošais un veselības gaņģis) lieliem un maziem – trakulīgā umurkumura rāpšanās stabā pēc vērtīgām balvām, cirka izrāde, radošās darbnīcas, kurās mazie ķipari varēs skoloties gan gatavot pankūkas, gan meistarot foto rāmīšus un keramikas darbus. Būs arī daudzas citas izpriecas!

Taku skrējēji, kā jau žigli ļaudis, pasākumā ieskries bez maksas, turklāt savās dalībnieku aploksnēs atradīs vēl divas papildus muižas sarūpētās ieejas aproces, kuras drīkst izmantot skrējēja pavadītāji! Pārējiem gan nāksies iegādāties biļetes!

Mākslinieku vidū būs virkne mūziķu, bet koncertprogrammai kroni uzliks muzikālā apvienība «Raxtu raxti». Cita starpā viens no šīs apvienības mūziķiem Edgars Kārklis pats ir regulārs taku skrējienu seriāla «Stirnu buks» skrējienu dalībnieks un sola, pirms kāps uz skatuves, savu distanci pieveikt arī Šlokenbekas apkaimē.

STIRNU BUKA UZTICĪGĀKIE SKRĒJĒJI SAŅEMS KRUĪZUS UZ STOKHOLMU

Stirnu buks sāk apbalvot sezonas superlojālos taku skriešanas seriāla draugus ar Tallink kruīziem uz Stokholmu. Līdz Milzkalnes posmam e-pastos Tallink dāvanu kartes saņems tie taku skrējēji, kas šosezon piedalījušies sezonas pirmajos četros Stirnu buka skrējienos – jau 723 taku minēji!

Kā ziņots, sezonas gaitā kruīzus dāvanā saņems visi dalībnieki, kuri piedalījušies vismaz četros ainaviskā taku skriešanas seriāla Stirnu buka 2017 sezonas etapos, tas nozīmē, ka Stokholmas braucēju skaits līdz sezonas beigām vēl augs!

ENGURE PRET JELGAVU

Latvijas čempionātā taku skrējienos skolu jauniešiem skolu kopvērtējumā uzvarēs tā skola, kura sezonas laikā būs viskuplāk pārstāvēta sacensībās! Kopvērtējumā iezīmējušies divi līderi – Engures vidusskola un Jelgavas 4. vidusskola – katra ar 197 dalībniekiem! 3. pozīciju ieņem Aizputes vidusskola ar 66 dalībniekiem, 4. – Lejasciema vidusskola ar 50 dalībniekiem, kurus iedzen Tukuma 2. vidusskola ar 48 taku skrējējiem, bet olimpisko sešinieku noslēdz ar dzelžaino disciplīnu slavenā Rīgas 49. vidusskola.

Kura būs viskuplāk pārstāvētā skola Milzkalnē? Jaunieši, sapuriniet savus sporta skolotājus!!!

Skolu čempionāta kopvērtējumu skati ŠEIT!

SEZONAS «SĪKSTĀKIE» – RONIMOISS UN ČAKLE

Savukārt visgrūtākajā Lūša distancē vīriešu ieskaites kopvērtējumā iezīmējies izteikts vadošo TOP3. Līderis ir sezonas galvenais favorīts Andris Ronimoiss (4851 punkts), kuram seko Uldis Kļaviņš (4794) un Jānis Šņoriņš (4609). Sieviešu ieskaitē pārliecinoša kopvērtējuma līdere ir Stirnu buka pašreizējā čempione Laura Čakle (4907), kurai mats matā seko Linda Boldāne (4756 ) un Anete Švilpe (4754), kā arī nedaudz tālāk 4. pozīcijā esošā Vita Devjatņikova (4595).

Stirnu buka distances kopvērtējuma līderi ir Dainis Limanāns un Zanda Ulanova. Zaķa distancē vadībā atrodas Jānis Mežiels, bet dāmu konkurencē ar vairāk nekā 300 (!) punktu pārsvaru pārliecinoša līdere superveterāne Ināra Lūse.

Distanču kopvērtējumu skati ŠEIT!

KOMANDU KOPVĒRTĒJUMĀ – CIETAIS RIEKSTS

Komandu kopvērtējumā situācija ir dramatiska. Vadības grožus tur RIEKSTI ar 27 994 punktiem pūrā, bet 2.pozīcijas īpašnieki Moller Auto Ventspils/MRC līderiem burtiski min uz papēžiem, atpaliekot tikai par 45 punktiem. Aiz Talsu deviņiem pakalniem nav noslēpies arī PROF.LV/Talsu Pakalnu Sporta Klubs, kas ir 26 797 punktiem ieņem stabilu 3. vietu. VSK Noskrien Vāveres (25219) ir 4. pozīcijā, PATRIA SPORTLAND (24928) – 5. pozīcijā, bet sešinieku noslēdz Kocēnu novads (24524).

Jautājums paliek atvērts: kurš būs ātrākais Milzkalnes burvīgajās takās? Taču atceries – galvenais ir noskriet! Tiekamies 19. augustā Šlokenbekas muižā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu