IAAF pagarina Krievijas vieglatlētu diskvalifikāciju

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) ceturtdien lēma uz nenoteiktu laiku pagarināt Krievijas sportistu diskvalifikāciju. IAAF Kongresā par diskvalifikācijas pagarināšanu balsoja 166 delegāti, bet 21 bija pret.

Kā vēsta portāls «Insidethegames.biz», pret balsojušas Jamaika, Bangladeša, Komoras, Ekvatoriālā Gvineja, Jordāna, Libāna, Makao, Mongolija, Mozambika, Nauru, Nigērija, Panama, Peru, Rumānija, Ziemeļkoreja, Šrilanka, Svazilenda, Sīrija, Tadžikistāna, Vjetnama un Jemena.

Kā atzina IAAF, Krievija ir veikusi progresu, taču ir vairāki apstākļi kas jāuzlabo, piemēram, jānostiprina antidopinga kultūra.

Tikmēr Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) prezidents Dmitrijs Šļahtins atvainojās tiem sportistiem, kuru uzvaras tika nozagtas negodīgā ceļā.

«Tas vairs nekad neatkārtosies,» uzsvēra Šļahtins.

VFLA pēc plašām apsūdzībām valsts uzraudzītā dopinga programmā tika diskvalificēta 2015.gada novembrī, bet pirms gada notikušajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs no šīs valsts vieglatlētiem startēja vienīgi ASV dzīvojošā Darja Klišina.

Jau piektdien sāksies pasaules vieglatlētikas čempionāts un atļauju tajā piedalīties saņēmuši 19 Krievijas vieglatlēti, kuriem gan būs jāstartē zem neitrāla karoga.

Joprojām diskvalificēta ir arī Krievijas Antidopinga aģentūra, kurai gan nesen tika ļauts stingrā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) uzraudzībā sākt plānot un īstenot dopinga pārbaudes.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu