Tukumā notiks grūtākais maratons Baltijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šo sestdien, 15.jūlijā, Pietukuma mežos, teiksmainā un mītiem apvītā Āžu kalna apkārtnē notiks, iespējams, grūtākais maratons Baltijā - Vilkaču maratons. Gandrīz 70 dalībnieki no Latvijas, Vācijas un Lietuvas dosies 42,195 km garā distancē, kuru veiks 13 apļos, kopumā pieveicot vairāk nekā 2000 augstuma metrus stāvos un ļoti stāvos Āžu kalna pacēlumos.

Sacensību kontrollaiks – 7 stundas - ir izaicinošs pat ļoti pieredzējušiem taku skrējējiem, jo, lai arī maratona organizatori vilkačus dabā nesola, bet ar vilkačiem galvā skrējējiem nāksies cīnīties visiem spēkiem - klasiskā maratona distance izkārtosies trīspadsmit ~3,2 km garos apļos un katrā aplī Āžu kalnā vajadzēs uzskriet četras (!) reizes. Kopā tas sastādīs vairāk nekā 2000 pārvaramus augstuma metrus. Salīdzinājumam kalnainā Transgrancanaria ultramaratona 42 km distancē Kanāriju salās bija «vien» 1000 augstuma metri. Papildu spriedzi distancē radīs striktais kontrollaiks, un dalībnieki pauguraino maratonu nevarēs vienkārši nostaigāt.

Grāmatā «Kurzemes vilkaču nostāsti» Ralfs Kokins aprakstīja: «Taciņas labajā pusē kā siena pacēlās stāva, bērziem, apsēm un mazām eglītēm noaugusi Āžu kalna nogāze, bet kreisajā pusē auga pāris lielu, vecu meža ozolu. Aiz tiem - kārtējais purvs un tumša biezu egļu audze. Sajutu, ka kaut kas briesmīgs tieši no turienes uz mani skatās. No neizskaidrojamām bailēm pa muguru skraidīja tirpiņas. Tās bija dzīvnieciskas, uz kliegšanu vedinošas, paralizējošas bailes bez kāda man zināma iemesla. Visiem spēkiem bija jāpārvar sevi, lai turpinātu ceļu un nesastingtu.»

Lai arī sacensības mērķis un formāts ir cīņa pašam ar sevi, tiks noskaidrots arī viens absolūtais uzvarētājs, kurš balvā iegūs 25% no dalībnieku dalības maksām. Par uzvaru Vilkaču maratonā varētu cīnīties Dainis Limanāns, kurš patlaban ir kopvērtējuma līderis taku skriešanas seriāla «Stirnubuks 2017» distancē «Stirnu buks», lietuvietis Modests Bacis, kurš pagājušo gadu bija otrais «Cēsu ECO Trail 2016» garākajā distancē, vai Dmitrijs Ničipors, kurš šogad uzvarēja «Laulasmaa Ultra» 211 km garajā distancē un bija trešais skrējiensoļojumā Rīga-Valmiera. Bet vīrieši, savā starpā cīnoties, nevar aizmirst par spēcīgo Lindu Boldāni, kura jau divas reizes šogad kāpusi uz augstākā pakāpiena Stirnubuka skriešanas seriāla garākajā, Lūša distancē. Vilkaču maratona dalībnieku vidū būs viens no pieredzējušākajiem garo distanču skrējējiem - Viktors Suborins. Viņam pieder otrs visu laiku labākais skrējiensoļojuma Rīga-Valmiera rezultāts, kā arī augstvērtīgi rezultāti 100 km un 24 h skriešanas distancēs.

Vilkaču maratonu organizē biedrība «Engures sportam».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu