Ķegumā nedēļas nogalē aizvadītas aizraujošas un dubļainas motokrosa sacensības

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artur Kukushkin

Aizvadītajās brīvdienās, 1. un 2. jūlijā Ķeguma mototrasē «Zelta zirgs» norisinājās aizraujošas blakusvāģu un kvadraciklu sacensības, kurās tika noskaidroti ātrākie sportisti Latvijas čempionāta 4. posmā. Svētdien, savukārt, uz starta līnijas stājās solo klašu braucēji, aizvadot Latvijas Nacionālā reģiona kausa sacensību 2. posmu. Šoreiz pasaules līmeņa trasi, kura jau tā tiek uzskatīta par vienu no grūtākajām Latvijā – klāja pamatīgs dubļu slānis, kas krietni apgrūtināja sportistu sniegumu.

Sacensību pirmajā dienā «Zelta zirga» trasē varēja sekot līdzi aizraujošām sacīkstēm starp Latvijas čempionāta 4. posma un Latvijas junioru čempionāta dalībniekiem blakusvāģu un kvadraciklu ieskaišu klasēs. B/V kopvērtējumā uzvaru saspringtā un aizraujošā cīņā izdevās izcīnīt latviešu komandai – M. Rupeikam un K. Liepiņam (Salacas Kauss), kuri rādīja lielisku sniegumu un cīņas sparu visos braucienos - plecu pie pleca cīnoties ar igauņu konkurentu komandu R. Riim un M. Lina (EST) 2. braucienā, sākot no pēdējās vietas, viņiem izdevās izcīnīt uzvaru vien pēdējā aplī, trešajā vietā atstājot D. Gorbenko un A. Lintera (Salacas Kauss) sastāvu. B/V veterānos uzvaras laurus plūca igauņi – A. Poldsaar un R.Talf (EST), aiz sevis atstājot U. Sugasep un D. Rodionov (EST), bet viņiem sekoja A. Groza un A. Macs (Staru Motocentrs) sastāvs.

Ātrākajā kvadraciklu klasē Q PRO lielisku sniegumu rādīja Slīterāni X99 komanda, aizpildot visu pjedestālu - pirmajā vietā igaunis K. Saar (Slīterāni X99), aiz viņa latvieši K. Veinbergs (Slīterāni X99) un Valters Dislers (Slīterāni X99). Kvadarciklu amatieru ieskaitē uz augstākā pjedestāla pakāpiena kāpa vēl viens igaunis O. Saarme (EST), aiz viņa 2 braucēji no Latvijas – E. Sigajevs (Motokruizs) un V. Kuzmins (Gulbenes Moto). Q veterānu klasē ātrākais izrādījās A. Neija (Xkross), dalot pjedestālu ar tautiešiem A. Ciršu (Motokruizs) un J. Ozoliņu (Motokruizs), kuri attiecīgi ieņēma otro un trešo vietu. Interesanta cīņa izvērtās Q Junioru klasē, kur uzvaru izdevās izcīnīt L. Eizānam (Motokruīzs), šoreiz pārspējot savu sīvāko konkurentu J. Eesmae (Slīterani x99) no Igaunijas, kurš solās revanšēties nākamajās sacensībās. Q Iesācējos triumvfēja Dāvis Ciršs (Motokruizs) aiz viņa Kristaps Adrickis (Xkross) un Mārtiņš Korņējevs (MK Akmentiņi). Šajās sacensībās īpašu pārsteigumu sarūpēja komanda Salacas Kauss, kas parādīja, ka dubļi un sliktie laikapstākļi ir viņu sabiedrotie, pirmo reizi kāpjot uz pjedestāla kā otrie pēc komandu vērtējuma.

Kā pastāstīja sacensību organizators Kristers Serģis: «Arī pasaules mērogā, dēļ laikapstākļiem tikai dažreiz tiek atceltas vai pārceltas sacensības. Tos stiprākos, fiziski spēcīgākos un precīzākos jau varam saprast tikai dažādos apstākļos, kad mainās trases no cietas uz mīkstu, no sausas uz slapju. Arī šajās brīvdienās, tie, kas ir izteikti līderi, arī dubļu sacensībās bija līderos. Šādas sacensības liek izvērtēt arī tehnikas sagatavotību, mehāniķu spējas. Arī man pašam kā skatītājam bija interesanti pavērot, piemēram, blakusvāģu cīņas, kur tikai pēdējos metros tika noteikts uzvarētājs.»

Latvijas Nacionālā reģionu kausa izcīņa ir šīs sezonas jaunumus, kur sportisti pēc kvalifikācijas tiek sadalīti pēc spējām, nevis vecuma vai motocikla kubatūras. MX C klases līderis Toms Gulbis (Moto Mafia) atzina: Viegli nebija, līdz šim abos aizvadītajos sacensību posmos bijuši grūti pārbaudījumi - Pilsblīdenē sniegs un nedaudz sasalusi trase, otrajā posmā dubļi līdz ausīm, cerams trešais posms būs kā pieklājas – karsta vasaras diena, saule un salaistīta trase,» cer sportists. Otro vietu šajā klasē izcīnīja Kaspars Urbāns un Andris Jonaitis (VV Moto) trešo.

Vidējā amatieru klasē jeb MX B uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena ierindojās Mareks Zolmanis (Saldus motoklubs): «Man padodas grūtās trases, smilšainas, smagas, dubļainas, šodien ir īpašs gandarījums». Otrajā vietā Agris Jauntēvs (Rambas R), bet trešais ir Gints Uzars (FFF). Starp ātrākajiem amatieriem MX A grupā uzvaru izcīnīja Kristaps Kalējs (Rambas R), kas atzina, ka stabila, mierīga un pat brīžiem lēna braukšana ir attaisnojusies, piesardzīgas sacensības, kas vainagojās ar uzvaru. Otrajā vietā Jurģis Žukas (Saldus Motoklubs), bet trešo vietu izcīnīja Rolands Bleidels (Moto Mafia).

Kā atzina MX PRO klases līderis Rihards Bārenis (ASRT): «Divus gadus noteikti šādās dubļu sacensībās nebiju piedalījies. Bija mirkļi, kad šaubījos vai nepieciešams piedalīties, bet mans mehāniķis Ēriks Meija iedvesmoja un jau no rīta teica, ka jūt, šodien jābūt pjedestālam, tas lika saņemties un cīnīties. Viņa nojauta bija pareiza.» Otrajā vietā Nerimantas Jucius, bet Ralfs Edgars Ozoliņš (Adaži).

MX Jauniešu klases līderis Kristers Kalējs, otrajā vietā Aleksis Araids (Rodeo), bet tršais Rūdolfs Stankus (Rambas R).

Rezultāti: LC Q un B/V 4.posms

Latvijas Nacionālā Reģionu Kausa 2.posms

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu