Rodrigo Ābols pievienojas Zviedrijas augstākās līgas komandai «Orebro»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols pievienojies Zviedrijas augstākās līgas komandai «Orebro», vēsta vienība. Līgums ar 21 gadu veco Ābolu parakstīts uz divām sezonām.

(Papildināts viss teksts.)

Ābols iepriekšējās divas sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, spēlējot Rietumu hokeja junioru līgas (WHL) klubā Portlendas «Winterhawks» un Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) komandā Akadijas/Batērstas «Titan». Aizvadītajā sezonā viņš 54 spēlēs guva 18 vārtus un veica 33 rezultatīvas piespēles.

«Rodrigo ir centra uzbrucējs ar labām tehniskajām dotībām, un viņš smagi strādā, lai uzlabotu savas prasmes. Viņš ir jauns un daudzsološs hokejists, kurš šajā komandā spers nākamo soli savā karjerā. Pirms tam viņš spēlēja Ziemeļamerikas junioru līgās ar mērķi iekļūt NHL. Neraugoties uz savu vecumu, viņš jau paspējis spēlēt divos pasaules čempionātos. Jau no junioru vecuma viņš bija mūsu skautu redzeslokā,» kluba mājaslapā citēts komandas sporta direktors Niklass Jūhansons.

«Orebro» aizvadītajā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma 12.vietu, izslēgšanas turnīrā neiekļūstot.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Ābols pārstāvēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu «Rīga» un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību Rīgas «Dinamo». Ābols KHL aizvadījis 14 cīņas, kurās guvis vienus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Pērnā gada vasarā Ābolu Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 184.numuru izvēlējās Vankūveras «Canucks».

Zīmīgi, ka tieši Zviedrijā Rodrigo Ābols sāka hokejista gaitas, jo savulaik tur spēlēja arī viņa tēvs Artis.

Ābols Latvijas izlasei palīdzējis divos pasaules čempionātos, bet šā gada meistarsacīkstēs viņš netika iekļauts valstsvienības sastāvā. Pērn uzbrucējs piedalījās arī 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, trīs spēlēs gūstot vienus vārtus un veicot divas rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu