Ar Hārtliju notiek pārrunas par sadarbības turpināšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā Ķelnē demonstrē modernu Ziemeļamerikas stila hokeju, kas devis labus rezultātus, tāpēc Latvijas Hokeja federācija (LHF) ir ieinteresēta turpināt sadarbību ar valstsvienības galveno treneri Bobu Hārtliju, kurš ir izmainījis izlases sniegumu, pirmdien tiekoties ar Latvijas žurnālistiem sacīja LHF prezidents Aigars Kalvītis.

Latvijas izlase pasaules čempionātu Ķelnē sāka ar trīs uzvarām, kam sekoja divas neveiksmes pret spēcīgajām Zviedrijas un ASV izlasēm. Pirmdien Hārtlija trenēto komandu gaida mačs ar turnīra favorīti Krieviju, tomēr izšķirošais duelis par tikšanu ceturtdaļfinālā būs otrdien pret Vāciju. Uzvaras gadījumā Latvija tiks astoņu labāko komandu vidū, kur pasaules čempionātos nav bijusi kopš 2009.gada.

«Cīņa ar Vāciju mums būs kā Stenlija kausa izcīņas septītā «play-off» spēle. Mums viss vēl ir priekšā. Tāds sasprindzinājums un atbildība daudzus gadus mums pasaules čempionātos nav bijis. Ceru, ka mēs būsim kā Pitsburgas «Penguins», kuri pret Vašingtonas «Capitals» pierādīja, kuri ir kausa turētāji,» neformālā atmosfērā žurnālistiem sacīja Kalvītis.

Līgums ar Hārtliju pērn tika noslēgts pēc sistēmas 1+1, līdz ar to par sadarbības turpināšanu federācijai ar treneri vēl būs jāvienojas.

«Es esmu optimistiski noskaņots, ka Hārtlijs paliks, lai gan šis jautājums ir viss sarežģītākais.

Mēs sarunas vedam un es ceru, ka jau tuvākajā laikā mēs vienosimies. Jo Hārtlijs Latvijas hokejam var dot neizdzēšamas pēdas, kā savulaik to izdarīja Viktors Tihonovs un Vladimirs Jurzinovs,» teica Kalvītis.

LHF prezidents arī pauda gandarījumu par līdzšinējo izlases sniegumu, norādot, ka komanda spēlē Ziemeļamerikas stila hokeju.

«Mēs spēlējam modernu hokeju, kas ļoti priecē, jo īsā laikā esam pārmainījuši spēles stilu. Beidzot mēs spēlējam uz vārtu priekšu, netērējot savus spēkus laukuma stūros, kā tas bija iepriekš. Spēlētāji mērķtiecīgi cīnās vārtu priekšā, un tas ir kaut kas jauns Latvijas hokejā, jo iepriekš visi, kas sekoja hokejam līdzi, taču domāju, ko mēs tajos stūros spēkus atstājam? Jā, šis ir Ziemeļamerikas hokejs, kur arī pašreiz tiek noteikta hokeja mode, jo viņu hokejā ir tā, ka visi pieci spēlētāji ir uzbrukumā, visi pieci aizsardzībā. Tas ir agresīvs un aktīvs hokejs, ko mēs arī gribējām redzēt, pieaicinot Hārtliju.

Mēs esam labi spēlējuši, jo pret tiem pašiem zviedriem un amerikāņiem pietrūka tikai veiksme. Zviedri ar neko nebija labāki, bet ASV izlase pirmās 30 minūtes neko nevarēja izdarīt, jo mēs spēles pirmajā pusē dominējām,» federācijas prezidents pauda gandarījumu par izlases līdzšinējo sniegumu.

Kalvītis arī uzteica komandas treneru darbu. «Pārmaiņas ir pozitīvas, hokejs ir baudāms un skatāms, bet, lai mēs pilnībā būtu gandarīti, nepieciešams rezultāts. Ceru, ka tāds būs. Šobrīd galvenais ir panākt, lai Latvijā tiktu mainīta hokeja kultūra, lai mēs spētu audzināt jaunos hokejistus tā, kā tas ir Kanādā. Man draugi brīnās, kā tas var būt, ka Špenglera kausā uzvar Kanādas izlase, kura sanākusi divas dienas pirms tam. Atbilde ir vienkārša, viņi zina, kas izlasē ir jādara, tā ir sistēma, jo no bērnības ir iemācīti hokeja pamatus un teoriju. Tāpēc treneriem nav grūti vienas dienas laikā uztaisīt uzvarētāju komandu.

Mūsu federācijas galvenais uzdevums nākamajos desmit gados ir panākt līdzīgu situāciju, kad spēlētājs, atnākot uz izlasi, jau zinātu ko darīt,» bilda LHF prezidents.

Piektdien Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) federācijas kongresā notiks balsošana par 2021.gada pasaules čempionāta rīkošanas tiesībām, uz kuru pretendē Latvija ar Baltkrieviju kopīgā pieteikumā, kā arī Somija. Kalvītis ir optimistiski noskaņots, ka Rīgas un Minskas pieteikums izrādīsies pievilcīgāks hokeja sabiedrībai.

«Pēdējos mēnešos mēs esam ļoti daudz strādājuši, jo es pats personīgi esmu ticies ar padsmit valstu hokeja federāciju vadītājiem, nemaz nerunājot par to, ko ir paveicis Viesturs Koziols un Baltkrievijas federācija.

Skaidrs, ka hokeja popularizācijas nolūkos, tas, ja čempionāts notiks Latvijā un Baltkrievijā, mums ir daudz vairāk priekšrocību nekā Somijai.

Es ceru, ka hokeja sabiedrība nobalsos par to, lai čempionāts notiek Rīgā un Minskā. Mums ir augstas izredzes iegūt organizatoru tiesības, tomēr būšu reālists un teikšu, ka tās šobrīd ir 50 pret 50,» atzina Kalvītis.

Šis pēc daudziem gadiem ir pirmais čempionāts, kurā Latvijas izlase meistarsacīkstēm tika gatavota jaunas LHF vadībā. Pērn oktobrī no LHF prezidenta troņa tika gāzts Kirovs Lipmans, viņa vietā stājoties Aigaram Kalvītim, kamēr federācijas ģenerālsekretāra vietu ir ieņēmis Viesturs Koziols.

Līdz ar varas maiņu federācijā, būtiskas izmaiņas skāra arī izlasi, pirmkārt, galvenā trenera amatā nolīgstot Hārtliju. Tāpat komandai tika izveidota jauna identitāte, kā arī sagatavošanās procesā nodrošināti ļoti labi darba apstākļi, kādi iepriekšējos gados, pēc pašu hokejistu teiktā, nebija.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu