«Thunder» un «Celtics» tiek pie pirmajām uzvarām NBA izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pie pirmajām uzvarām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmajā kārtā piektdien tika Oklahomasitijas «Thunder» un Bostonas «Celtics» komandas.

«Thunder» komanda Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā savu skatītāju priekšā ar 115:113 (34:25, 31:33, 28:25, 22:30) pārspēja Hjūstonas «Rockets», sērijā līdz četrām uzvarām samazinot deficītu līdz 1-2.

Ar kārtējo individuāli veiksmīgo sniegumu izcēlās «Thunder» līderis Rasels Vestbruks, kurš tika pie «triple-double» - 32 punkti, 11 rezultatīvas piespēles un 13 atlēkušās bumbas.

Viņš kļuvis par pirmo basketbolistu kopš 2002.gada, kurš vienas «play-off» sērijas laikā divās spēlēs pēc kārtas izcēlies ar «triple-double». Toreiz to paveica Džeisons Kids.

Tiesa, ar Vestbruka sniegumu teju bija par maz, jo pēdējo sekunžu trīspunktnieku netrāpīja «Rockets» līderis Džeimss Hārdens.

Zīmīgi, ka Hārdens un Vestbruks ir galvenie pretendenti uz šīs sezonas NBA vērtīgākā spēlētāja balvu. Pats Hārdens piektdienas mačā atzīmējās ar 44 punktiem, kamēr uz pusi mazāk pievienoja Lū Viljamss.

Tikmēr Austrumu konferences ceturtdaļfināla trešajā mačā «Celtics» izbraukumā ar 104:87 (33:15, 11:26, 32:22, 28:24) pārspēja Čikāgas «Bulls», arī sērijā panākot 1-2.

«Celtics», kas regulārajā turnīrā Austrumu konferencē izcīnīja pirmo vietu, negaidīti savā laukumā zaudēja šīs sērijas pirmos divus mačus, bet rezultatīvākais trešajā spēlē šīs vienības sastāvā ar 18 punktiem bija Els Horfords, kamēr Aizija Tomass un Džejs Krovders pievienoja 16 punktus.

Savukārt «Bulls» labā 18 punkti pieredzējušajam Dveinam Veidam.

Čikāgas komandai šajā mačā nācās iztikt bez sava īkšķi lauzušā saspēles vadītāja Reidžona Rondo, kurš savulaik vairākus gadus pavadīja tieši «Celtics» klubā.

Tikmēr vēl vienā Rietumu konferences duelī Losandželosas «Clippers» izbraukumā ar 111:106 (21:34, 28:24, 33:26, 29:22) pārspēja Jūtas «Jazz», sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1.

Lielisku maču aizvadīja «Clippers» saspēles vadītājs Kriss Pols, kurš 24 no saviem 34 punktiem iemeta tieši otrajā puslaikā. Tiesa, savainojumā iedzīvojās viens no Losandželosas komandas līderiem Bleiks Grifins, kurš laukumu pameta jau otrajā ceturtdaļā.

Savukārt «Jazz» no neveiksmes neglāba Gordona Heivorda 40 punkti, tādējādi sasniedzot jaunu karjeras rekordu.

Kā zināms, Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio «Spurs» komanda Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar 2-1 ir vadībā pret Memfisas «Grizzlies». Šīs sērijas nākamais mačs notiks svētdien Memfisā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu