Gulbis saņēmis 1700 eiro sodu par nesportisku uzvedību (12)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis ticis pie 1500 mārciņu (aptuveni 1700 eiro) naudas soda par nesportisku uzvedību Vimbldonas vienspēļu turnīrā, ziņo Lielbritānijas medijs «The Times».

Pašlaik 29 gadus vecais Gulbis, kurš Vimbldonas turnīrā pārvarēja kvalifikāciju, ir sasniedzis pamatsacensību trešo kārtu. Vispirms 138.vietā esošais Gulbis pirmās kārtas cīņā ar 4-6, 6-3, 7-6 (7:3), 3-6, 6-4 uzvarēja turnīra debitantu britu Džeju Klārku, kurš ATP rangā ir 218.pozīcijā.

Savukārt vēlāk sekoja panākums pret Damiru Džumhuru no Bosnijas un Hercegovinas, kurš ATP rangā atrodas 23.vietā, bet sacensībās bija izlikts ar 22.numuru.

Gulbim sods piešķirts par nesportisku uzvedību pirmajā mačā. Latvijas tenisists vienā no epizodēm nolamāja tiesnesi pēc tam, kad viņš atteicās parādīt video atkārtojumu. Gulbis video izaicinājumu pieprasīja pārāk vēlu, tādēļ tiesnesis izšķīrās neļaut Gulbim izmantot video atkārtojuma iespēju.

Tāpat Gulbis spēles laikā esot kliedzis uz sanākušajiem skatītājiem un arī bumbiņu padevējiem. Latvijas sportists vienā no šīs spēles pārtraukumiem apsēdās arī Klārka paredzētajā vietā un padzērās brita ūdeni.

Gulbis Vimbldonas čempionātā līdz šim ne reizi nav ticis tālāk par trešo kārtu, šādus rezultātus uzrādot arī 2013. un 2017.gadā. Šogad viņš veiksmīgi pārvarēja visas trīs šī turnīra kvalifikācijas kārtas, tādējādi viņš Vimbldonas čempionāta pamatsacensībās piedalās jau 11.reizi.

Tieši tādā pašā veidā latvietis kvalificējās nesenajam Francijas atklātajam čempionātam.

Par trešās kārtas sasniegšanu un kvalifikācijas pārvarēšanu Gulbis kopā ticis pie 115 ATP ranga punktiem. Arī pērn viņš sasniedza trešo kārtu, līdz ar to Latvijas tenisists aizstāvējis pagājušajā gadā izcīnītos punktus.

Prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs ilgs līdz 15.jūlijam.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu