Kenijas skrējēja Keitani trešo gadu pēc kārtas uzvar Ņujorkas maratonā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Kenijas skrējēja Marija Keitani svētdien trešo gadu pēc kārtas triumfēja prestižajā Ņujorkas maratonā, kurā vīru konkurencē uzvaru guva pasaules čempions šajā distancē Girmejs Gebreslasi no Eritrejas.

Keitani 42,195 kilometrus garo distanci veica divās stundās, 24 minūtēs un 26 sekundēs, izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru, jo tuvākā sekotāja Sallija Kipjego, savai tautietei zaudēja trīs minūtes un 35 sekundes. Tikmēr trešo vietu ieņēma mājiniece Mollija Hadla, kura no Kipjego atpalika vēl par 12 sekundēm.

Pašlaik 34 gadus vecā divu bērnu mamma Keitani ir otrā skrējēja, kura spējusi Ņujorkā uzvarēt trīs reizes pēc kārtas. Savulaik, no 1982. līdz 1986.gadam Ņujorkā piecas reizes pēc kārtas ātrākā bija norvēģiete Grēte Vaica.

Savukārt Gebreslasi finišēja pēc divām stundām, septiņām minūtēm un 54 sekundēm, gandrīz par minūti pārspējot kenijieti Lūkasu Rotiču, bet trešās vietas ieguvējs Abdi Abdirahmans atpalika jau par vairāk nekā trīs minūtēm.

Gebreslasi olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro palika ceturtais, Ņujorkas maratonā startēja pirmo reizi, tikai par piecām sekundēm atpaliekot no sava personīgā rekorda.

«Uzvara Ņujorkā ir manu sapņu piepildījums. Lepojos ar šo panākumu, jo līdz šim neviens no Eritrejas nebija uzvarējis šajās sacensībās,» pēc triumfa sacīja Gebreslasi, kuram pēc astoņām dienām paliks 21 gads. Zīmīgi, ka iepriekšējos sešos Ņujorkas maratonos allaž bija uzvarējuši Kenijas skrējēji.

Ņujorkas maratons, kurā savulaik divas reizes ir uzvarējusi visu laiku titulētākā Latvijas gargabalniece Jeļena Prokopčuka, šogad norisinājās 40.reizi.

Pērn sacensībās startēja arī Prokopčuka, paliekot astotajā vietā. Ņujorkā Prokopčuka uzvarēja 2005. un 2006.gadā, bet 2007. un 2013.gadā bija trešā, kamēr pirms diviem gadiem palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu