Ar testa ātrumposmu Grobiņas novadā sāksies rallijs «Kurzeme 2016»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mareks Seleņa

Ceturtdienas, 5. maija, vakarā plkst.18 ar rallija sacensību testa ātrumposmu Grobiņas novada Šustā sāksies Ātruma festivāls – rallijs «Kurzeme 2016», kas būs šī gada pirmais grants rallijs Baltijas valstīs.

«Šī iesildīšanās neietekmēs vietu sadalījumu sacensību noslēgumā, taču tā ir pēdējā iespēja sportistiem pirms sacensībām pārbaudīt savus spēkus un tehniku kaujas apstākļos, kā arī salīdzināt savu sniegumu ar konkurentiem, tāpēc rallija ekipāžas šajā ātrumposmā brauc ar pilnu jaudu,» stāsta stāsta Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme» organizators Uldis Hmieļevskis.

Testa ātrumposmā startēs kopumā 40 ekipāžu, tostarp arī vairāki sacensību favorīti

un «Lada» kausa dalībnieki, un sportistu iesildīšanos sacensībām būs interesanti vērot arī skatītājiem.

Testa ātrumposmam šogad izvēlēts piecus kilometrus garš grants ceļš Grobiņas novada Gaviezes pagastā pagastā, starp Šustu un Vārtāju. Testa ātrumposmu sportisti drīkst veikt trīs reizes, un braucieni ilgs no plkst.18 līdz 21:30.

Testa ātrumposms

Ātruma festivāla -

rallija «Kurzeme 2016» atklāšanas ceremonija notiks piektdienā, 6. maijā, plkst.16,

un šogad starta estakāde būs uzbūvēta Liepājas ostas promenādē, kur visiem liepājniekiem būs iespēja redzēt pilnīgi visus rallija dalībniekus un pavadīt viņus uz grants rallija ātrumposmiem.

Pirmie trasē dosies atraktīvie «Lada» kausa un kravas automašīnu ieskaites dalībnieki, kuriem sekos Baltijas valstu ātrākie braucēji, kas sacentīsies Latvijas rallija čempionāta un Baltijas rallija kausa ieskaitēs.

Rallija «Kurzeme» trasē šogad iekļauti 14 ātrumposmi kopumā 123 kilometru garumā,

un tie vīsies cauri četriem novadiem, kā arī Liepājas pilsētu, kur notiks divi noslēdzošie sacensību posmi. Pirmā ātrumposma starts tiks dots piektdien plkst.17, un rallija pirmajā dienā sportisti veiks piecus ātrumposmus Durbes, Priekules un Aizputes novadā. Rallija «Kurzeme» otrā diena sāksies plkst.10, un sestdienā braucējiem būs jāveic septiņi ātrumposmi Priekules, Aizputes un Skrundas novadā, kā arī divas reizes sacentīsies Liepājas pilsētas ātrumposmā.

Dalību rallijā «Kurzeme 2016» pieteikušas 88 ekipāžas no deviņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Somijas, Polijas, Vācijas, Austrijas un Izraēlas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu