Svarcēlājam Plēsniekam ceturtā vieta PČ B grupas sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks sestdien izcīnīja ceturto vietu Parīzē notiekošā pasaules čempionāta B grupas sacensībās svara kategorijā līdz 105 kilogramiem.

19 gadus vecais Plēsnieks raušanā pacēla 168 kilogramus, bet grūšanā pieveica 212 kilogramus smagu stieni, kas summā deva 380 kilogramus.

Šajā pasaules čempionātā Plēsnieks vēlējās labot sev piederošos Latvijas junioru rekordus, kas ir 173 kilogrami raušanā un 215 kilogrami grūšanā.

Labāko rezultātu B grupas sacensībās sasniedza Polijas sportists Kornels Čekels, kurš raušanas un grūšanas summā pacēla 386 kilogramus.

A grupas sacensības, kurās piedalīsies 11 spēcīgākie svarcēlāji, paredzētas sestdien vakarā. Pēc tām arī noskaidrosies Plēsnieka galīgā vieta pasaules čempionātā.

Tikmēr otrs pasaules čempionātā startējošais Latvijas svarcēlājs Artjoms Ivanovs sestdien ieņēma astoto vietu zemākās - D grupas - sacensības svara kategorijā virs 105 kilogramiem.

Ivanovs raušanā pacēla 145 kilogramus, bet grūšanā tika galā ar 185 kilogramus smagu stieni, kas summā deva 330 kilogramus.

Kopumā D grupā startēja desmit svarcēlāji.

Pasaules čempions šajā svara kategorijā kļūs zināms svētdien, kad arī noskaidrosies Ivanova galīgā vieta sacensībās.

Šajā pasaules čempionātā traumas dēļ nepiedalās divkārtējais olimpisko spēļu medaļnieks Viktors Ščerbatihs.

Pasaules čempionāts Parīzē ir viena no divām atlases sacensībām uz 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu