Daugaviņš: Bērnībā mans elks bija Žoltoks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš bērnībā centies līdzināties Sergejam Žotokam, bet viņa kvēlākais sapnis ir triumfēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā.

«Bērnībā visi jaunie hokejisti sapņoja līdzināties trim Latvijas spēlētājiem, kuri spēlēja NHL. Tie ir Artūrs Irbe, Sandis Ozoliņš un Sergejs Žoltoks,» «Torpedo» mājas lapā citēts Daugaviņš. «Tā kā esmu uzbrucējs, man vistuvākais bija Žoltoks.

Centos iet viņa pēdās, pat savu numuru izvēlējos kā viņam, ar kuru joprojām spēlēju Latvijas nacionālajā komandā.»

27 gadus vecais Daugaviņš veiksmīgi iekļāvies Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna vadītajā Ņižņijnovgorodas «Torpedo» vienībā, kurā nokļuva pēc atbrīvošanas no Harija Vītoliņa trenētās un Mārtiņa Karsuma pārstāvētās Maskavas «Dinamo».

Pirms nedēļas Daugaviņš spēlē ar Maskavas «Dinamo» lauza degunu, bet svētdien viņš savu bijušo komandu sarūgtināja, gūstot skaistus vārtus, un palīdzēja «Torpedo» izcīnīt uzvaru ar 3:2 pagarinājumā.

«Torpedo» rindās Daugaviņš šosezon piedalījies 18 mačos, kuros izcēlies ar 8 vārtu guvumiem un 8 rezultatīvām piespēlēm. Viņš izpelnījās arī nedēļas labākā uzbrucēja godu.

Atceroties savu pirmo spēli NHL čempionātā 2010. gadā Otavas «Senators» sastāvā, viņš sacīja: «Tas bija kaut kas neticams. Teikt, ka trīcēja ceļi, būtu tas pats, kas nepateikt neko. Pirmās nomaiņas vispār pagāja kā miglā. Emocijas plūda pāri malām, pat aizmirsu, kā hokejs jāspēlē. Tas bija mans mūža sapņa piepildījums, un to ir grūti vārdiem aprakstīt.»

NHL čempionātā Daugaviņš laukumā devies 98 spēlēs, izceļoties ar sešiem vārtu guvumiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

«Uzvara Stenlija kausa izcīņā ir mans visu laiku kvēlākais sapnis. Hokejā tas ir viens no galvenajiem sasniegumiem. Tāpat arī zelta medaļa olimpiskajās spēlēs. Ja vēl kādreiz radīsies izdevība, centīšos to izmantot,» sacīja Daugaviņš. «Olimpiāde katram sportistam ir nozīmīgākās sacensības.

Ļoti patīkami pārstāvēt savu valsti šādās sacensībās, liels gods.

Žēl, ka Latvijai ir grūti cīnīties par medaļām, pretējā gadījumā būtu vēl interesantāk. Olimpiāde ir vieta, kur savāca labākie no labākajiem. Pārbaudīt savas spējas uz tāda fona vienmēr ir patīkami.»

Daugaviņš pārstāvējis Latvijas valstsvienību 2010. gada Vankūveras un 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu