Kulda ar vārtiem palīdz «Oil Kings» sasniegt Memoriālā kausa finālu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: oilkings.com

Latvijas hokeja uzbrucējs Edgars Kulda piektdien ar gūtiem vārtiem palīdzēja Rietumu hokeja līgas (WHL) čempionvienībai Edmontonas «Oil Kings» sasniegt prestižā Memoriālā kausa finālu.

Turnīra ceturtajā mačā «Oil Kings» tikai trešajā pagarinājumā ar 4:3 (1:1, 2:1, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) apspēlēja Valdoras «Foreurs» komandu, kas ir Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) čempioni.

Kulda ar rezultatīvu raidījumu izcēlās otrās trešdaļas desmitajā minūtē, izvirzot Edmontonas komandu vadībā ar 3:1. Tomēr atlikušajā pamatlaika daļā «Foreurs» prata atspēlēties, bet trešā pagarinājuma trešajā minūtē uzvaras vārtus guva «Oil Kings» hokejists Kērtiss Lazārs.

Kulda šo dueli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Memoriālajā kausā sacenšas visu trīs Kanādas hokeja līgā (CHL) ietilpstošo līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki. Pirmajā spēlē sestdien «Oil Kings» ar rezultātu 2:5 zaudēja «Foreurs», bet otrajā mačā svētdien guva divus vārtus un veica rezultatīvu piespēli ar 5:2 pārspējot sacensību saimniekus Landonas «Knights», kas sacenšas Ontario Hokeja līgā (OHL). Savukārt pēc tam Edmontonas klubs otrdien ar 3:4 piekāpās OHL čempioniem Gvelfas «Storm».

Pēc šīm spēlēm automātisku vietu finālā bija nodrošinājuši «Storm», bet «Foreurs» un «Oil Kings» cīnījās pusfinālā. Finālcīņa norisināsies svētdien.

Vēl neviens Latvijas hokejists savā īpašumā nav ieguvis Memoriālo kausu.

Kā ziņots, «Oil Kings» komanda pagājušās nedēļas sākumā triumfēja WHL, finālsērijā ar 4-3 pārspējot pērnā gada līgas čempionus Portlendas «Winterhawks».

Regulārajā turnīrā Kulda 66 mačos guva 30 vārtus un izpildīja 30 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā viņš 21 cīņā savāca desmit vārtus un 12 rezultatīvas piespēles, kas deva desmito vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Līgas finālu «Oil Kings» komanda sasniedza trešo gadu pēc kārtas un tajā jau trešo reizi pēc kārtas cīnījās ar «Winterhawks», kam pērn Edmontonas klubs finālsērijā piekāpās ar 2-4.

Savukārt aizpērn «Oil Kings» hokejisti kļuva par WHL čempioniem, un toreiz vienību pārstāvēja cits latviešu uzbrucējs Kristiāns Pelšs, kurš pagājušajā vasarā traģiski noslīka. Pēc tam Memoriālajā kausā komanda ierindojās ceturtajā vietā.

«Oil Kings» komanda šo sezonu velta Pelša piemiņai, par sezonas devīzi izvirzot «Spēlē Pelša dēļ» («Play for Pelssy»). Uzšuve ar šiem vārdiem rotā katra komandas hokejista spēles krekla iekšpusi, bet uz spēlētāju ķiverēm izvietota uzlīme ar Pelša numuru, iniciāļiem un Latvijas karogu.

Tāpat komandas ģērbtuvē pie sienas karājas uzbrucēja spēles krekls, bet vienības hokejisti neslēpj, ka šīs sezonas komandas sekmīgais sniegums ir veltīts tieši Pelšam.

E.Kulda ir Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu