Uz Sočiem pavadīta lielākā daļa Latvijas delegācijas (60)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas rītā pulksten 9.45 ar lidsabiedrības «airBaltic» līgumreisu uz Soču olimpiskajām spēlēm izlidoja lielākā daļa Latvijas olimpiskās komandas. Uz Sočiem devās Latvijas hokeja izlase, slēpotāji Arvis Liepiņš un Jānis Paipals un biatloniste Žanna Juškāne.

Pirms izlidošanas Latvijas izlases hokejisti, slēpotāji jautrā un pozitīvā garastāvoklī sniedza intervijas masu mediju pārstāvjiem. Pavadīt sportistus bija ieradušies arī viņu ģimenes locekļi, tomēr sagaidīt lidmašīnas pacelšanos vēroja tikai daži fotogrāfi un Latvijas Olimpiskās komitejas darbinieki.

Svinīgajā pavadīšanā piedalījās arī valsts prezidents Andris Bērziņš un Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs, kuri kopā ar sportistiem dodas uz Sočiem.

TVNET Soči 2014

Prezidents Bērziņš olimpiešiem novēlēja stipru komandas garu.

«Sveicu olimpiešus ar piedalīšanos olimpiskajās spēlēs, jo tas ir katra sportista sapnis. Īpaši hokejā novēlu, lai lielās personības spētu izveidot vienotu komandu, bet

mums visiem pārējiem atliek turēt īkšķus,»

pasākumā pauda Bērziņš. «Esot kopā ar Lietuvu, varam sasniegt daudz vairāk.»

Uz Sočiem no Rīgas lidostas devās arī Lietuvas delegācija

«Esmu priecīgs, ka uz šādu pasākumu dodamies kopā. Tas parāda Baltijas solidaritāti,» izcēla Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs, kurš zināja teikt, ka ar lietuviešu biatlonistiem strādā kādreiz izcilais latviešu biatlonists Ilmārs Bricis. «Basketbols gan diemžēl nav ziemas olimpisko spēļu disciplīna.»

Trešajās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas Latviju pārstāvēs 58 sportisti. No 15 sporta veidiem mūsējie piedalīsies deviņos.

Foto: TVNET

Latvijas hokeja izlasē startam olimpiskajās spēlēs ir iekļauti 25 hokejisti, bet ceturtdien izlidos 23 spēlētāji. Vārtsargs Kristers Gudļevskis un uzbrucējs Zemgus Girgensons, tāpat kā valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans, komandai pievienosies 10. februārī no Ziemeļamerikas. Latvijas izlases kapteinis būs Sandis Ozoliņš, kam šīs būs trešās olimpiskās spēles, bet savās ceturtajās spēlēs startēs vārtsargs Edgars Masaļskis.

Latvijas hokejisti olimpiskajās spēlēs startēs ceturto reizi pēc kārtas. Plānots, ka 10. februārī komanda aizvadīs neoficiālu treniņspēli pret Austriju. Apakšgrupu turnīrā Latvija spēlēs pret Šveices, Zviedrijas un Čehijas izlasi.

Olimpisko turnīru Latvija sāks 12. februārī pret pēdējā pasaules čempionāta sudraba medaļas ieguvējiem šveiciešiem. Otrā spēle būs 14.februārī pret Čehiju, bet dienu vēlāk jāspēlē pret pasaules čempioniem zviedriem. Kvalifikācijas spēles ceturtdaļfinālam būs 18.februārī, dienu vēlāk risināsies ceturtdaļfināli, bet pusfināli paredzēti 21.februārī.

Slēpotājs Jānis Paipals piedalīsies savās otrajās olimpiskajās spēlēs, bet Arvim Liepiņam Sočos būs olimpiskā debija. Latvijas vienīgā biatloniste Sočos, Žanna Juškāne, olimpiskos startus izbaudīs otro reizi. Kopā ar viņu ceļā dosies arī biatlonistu tehniskais palīgs Aivars Bogdanovs.

Foto: TVNET

Sočos jau atrodas Latvijas kamaniņu braucēju un skeletonistu komandas. Kamaniņu braucēji uz Sočiem devās svētdien, bet skeletonisti pirmdien. Tāpat Krievijas kūrorta pilsētā jau atrodas arī slēpotāja Inga Dauškāne, ātrslidotājs Haralds Silovs un šorttrekists Roberto Puķītis, savukārt trešdien tur ieradās biatlonists Andrejs Rastorgujevs.

Bobslejisti ar treneriem izlidos 10.februārī, bet daļa kalnu slēpotāju uz Sočiem dosies vēl vēlāk.

Soču ziemas olimpiskās spēles risināsies no 7. līdz 23. februārim.

Latvijas olimpiskā komanda Soču olimpiskajās spēlēs

Ātrslidošana: Haralds Silovs.

Biatlons: Žanna Juškāne, Andrejs Rastorgujevs.

Kamaniņas: Ulla Zirne, Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Šorttreks: Roberto Puķītis.

Bobslejs: Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Raivis Broks, Helvijs Lūsis, Vairis Leiboms, Intars Dambis.

Distanču slēpošana: Arvis Liepiņš, Inga Dauškāne, Jānis Paipals.

Skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna.

Kalnu slēpošana: Kristaps Zvejnieks, Roberts Rode, Mārtiņš Onskulis, Agnese Āboltiņa, Lelde Gasūna.

Hokejs: Kristers Gudļevskis (Sirakjūsas «Crunch», AHL), Ervīns Muštukovs («Esbjerg», Dānija), Edgars Masaļskis («Poprad», Slovākija), Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Lauris Dārziņš (visi - Rīgas «Dinamo», KHL), Oskars Bārtulis (Doņeckas «Donbass», KHL), Artūrs Kulda (Ufas «Salavat Julajev», KHL), Ralfs Freibergs (Boulinggrīnas «Falcons», NCAA), Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs (visi - Rīgas «Dinamo»), Mārtiņš Karsums (Maskavas «Dinamo», KHL), Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts (abi - Jaroslavļas «Lokomotiv», KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «ZSC Lions», Šveice), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas «Servette», Šveice), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes «Pinguine», Vācija), Koba Jass (Liberecas «Bili Tygri», Čehija), Juris Štāls («Poprad», Slovākija), Armands Bērziņš (Atirau «Beibaris», Kazahstāna), Zemgus Girgensons (Bufalo «Sabres», NHL).

Komentāri (60)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu