Putins: olimpiskajās spēlēs nav vietas politiskajām ambīcijām (5)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot vairāku pasaules valstu līderu lēmumu neapmeklēt nākammēnes paredzētās ziemas olimpiskās spēles Sočos, paziņojis, ka olimpiskajās spēlēs neesot vietas politiskajām ambīcijam.

«Politiskās ambīcijas attiecībā uz to, cik daudzi ieradās un kur - tās ir pilnībā neatbilstošas,» sacījis Putins intervijā vairākiem ārvalstu un Krievijas plašsaziņas līdzekļiem, kas publiskota svētdien.

«Olimpiskās spēles nav sacensība politiķiem,» uzsvēris Krievijas prezidents.

Olimpiskās spēles Sočos nav paredzējuši apmeklēt tādi pasaules mēroga politiķi kā ASV prezidents Baraks Obama, Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands.

Latvijas prezidents Andris Bērziņš plāno apmeklēt atklāšanas ceremoniju, Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite ir paziņojusi par Soču spēļu boikotu politisku iemeslu dēļ, savukārt Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess uz Sočiem nedosies, aizbildinoties ar aizņemto darba grafiku.

Ziemas olimpiskās spēles Sočos notiks no 7. līdz 23.februārim.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu