Rastorgujevs pēc kritiena izstājas no EČ individuālās distances

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien piedzīvoja neveiksmi Igaunijā notiekošā Eiropas čempionāta 20 kilometru individuālajā distancē, krītot un esot spiests izstāties, novēroja aģentūra LETA.

Kritiena rezultātā Rastorgujevs salauza savas šautenes laidi. Kā notikuma vietā izteicās Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidente Baiba Broka, tāda šautenes laide, kāda ir Rastorgujevam, nav nopērkama, tāpēc šis uzskatāms par ļoti būtisku zaudējumu.

Pirms tam pirmajās divās šaušanās Rastorgujevs bija pieļāvis pa divām kļūdām, bet trešo šaušanu veica nekļūdīgi. Ceturtajā šaušanā sportista šautene vairs nespēja precīzi darboties.

Piektdien treniņā Latvijas pārstāvis izmēģinās citu šautenes laidi. Ja tā neizrādīsies derīga, čempionāts viņam būs beidzies. Kā pauž sportista treneris Intars Berkulis, piešaut citu šautenes laidi nav viegli, tāpēc viņš prognozē, ka čempionātu Rastorgujevs, visticamāk, neturpinās.

Igaunijas izlase bijusi ar mieru dot Rastorgujevam rezerves šauteni, tomēr sacensību galvenais tiesnesis to nav atļāvis. Latvijas izlasei tikmēr nav bijusi nomarķēta rezerves laide, kuru sportists būtu varējis izmantot.

Iepriekš šosezon ar līdzīgu problēmu saskārās arī biatloniste Baiba Bendika, kura arī vienās no sacensībām krita un salauza šautenes laidi.

Vēl neilgi pirms ceturtdienas sacensībām pastāvēja bažas par Rastorgujeva spējām iziet trasē, jo vēl trešdien no rīta viņam bijusi temperatūra un aizkritis kakls. Vienīgi ceturtdien no rīta ārsti devuši viņam atļauju doties uz Otepē.

Tieši individuālajā distancē pirms gada Rastorgujevs kļuva par Eiropas čempionu, bet sprintā izcīnīja bronzu.

Latviju sacensībās pārstāvēja arī Daumants Lūsa, Toms Praulītis un Roberts Slotiņš. Labāko rezultātu sasniedza Praulītis, kurš ar četrām kļūdām šaušanā ierindojās 70.vietā, bet Slotiņš ar septiņiem nesašautiem mērķiem sekoja 75.pozīcijā. Tikmēr Lūsa netika galā ar sešiem mērķiem un ierindojās 87.vietā starp 98 finišējušajiem sportistiem.

Par čempionu vējainajos apstākļos ar divām kļūdām šaušanā kļuva Soču olimpisko spēļu stafetes sacensību zelta medaļas ieguvējs Aleksejs Volkovs no Krievijas, kurš finišā par minūti un 5,6 sekundēm apsteidza četras kļūdas pieļāvušo Sergeju Semenovu no Ukrainas. Savukārt minūti un 31,2 sekundes uzvarētājam zaudēja bulgārs Vladimirs Ilijevs, kurš arī nesašāva četrus mērķus.

Praulītis finišā no uzvarētāja atpalika par 11 minūtēm un 2,2 sekundēm.

«Neteikšu, ka šaušana izdevās lieliski. Varēja arī būt labāk, jo tomēr pieļāvu divas kļūdas - abas pēdējā šaušanā, bet tās ietekmēja laikapstākļi. Šobrīd uzņemu formu pēc traumas, bet tam nav daudz laika. Šis čempionāts man ir kā sagatavošanās sezonas izskaņai. Čempionāta beigās sapratīšu, kādā pašlaik esmu formā,» pēc sacensībām izteicās Volkovs.

«Šī ir mana mīļākā distance, jo neesmu tik ātrs pirmajos apļos. Pēdējos mēnešos man nebija daudz sacensību. Pirms starta biju relaksējies, un tas bija viens iemesls, kāpēc šodien izdevās tik labi,» piebilda Semenovs, kurš šajā distancē kāpis uz goda pjedestāla arī Pasaules kausa sacensībās.

«Šis ir mans pirmais pjedestāls šosezon. Pēc divām kļūdām pēdējā šaušanā zināju, ka joprojām esmu trešajā vietā. Esmu priecīgs,» izteicās Ilijevs.

Kā ziņots, Baiba Bendika ceturtdien ar astoņām kļūdām šaušanā ieņēma 57.vietu 15 kilometru individuālajā distancē, bet Inga Paškovska ar deviņām kļūdām bija 62.pozīcijā starp 66 finišējušajām sportistēm.

Eiropas čempionāts Otepē iesākās trešdien, kad individuālajās sacensībās sacentās juniori. Sieviešu konkurencē vislabāk veicās Norai Osītei, kurai izdevās apsteigt vien trīs konkurentes, kas noslēgumā deva 50.vietu. Tikmēr kungiem labāko sniegumu demonstrēja Andrejs Zinkovs, kurš ar piecām kļūdām šaušanā bija 54.pozīcijā.

Eiropas čempionāts Otepē risināsies līdz nākamajai otrdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu