Top 10: Gada lasītākās sporta ziņas (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video. TVNET kolāža

Portāls TVNET piedāvā iepazīties ar aizvadītā gada lasītākajām sporta ziņām. Visvairāk cilvēkus interesējuši raksti par hokeju, tāpat labāko desmitniekā iekļuvuši vairāki uzjautrinoši, emocionāli rubrikas «Noskaties» video. Spilgtākos gada notikumus atcerieties, lasot zemāk izceltos rakstus.

 
Džordžs Paross (ar 15.numuru) pēc kautiņa ar Koltonu Oru
Džordžs Paross (ar 15.numuru) pēc kautiņa ar Koltonu Oru Foto: Ap/Scanpix

10. NHL sezonas atklāšanā Paross gūst šausminošu savainojumu

Smagu galvas traumu NHL jaunās sezonas pirmajā čempionāta mačā guva Monreālas «Canadiens» kauslis Džordžs Paross. Spēlē pret Toronto «Maple Leafs» vienību Paross izvicināja dūres ar policistu Koltonu Oru, taču kautiņa laikā neveiksmīgi ar seju piezemējās uz ledus. 34 gadus vecais «Canadiens» hokejists no laukuma tika novests uz ratiņiem, bet pēcāk aizvests uz slimnīcu. Medicīnas iestādē Parosam konstatēja smadzeņu satricinājumu.

 
Bijušais Rīgas "Dinamo" kapteinis Guntis Galviņš
Bijušais Rīgas "Dinamo" kapteinis Guntis Galviņš Foto: Kaspars Volonts/TVNET

9. «Dinamo» vadība: Komandas mikroklimatu sabojāja Galviņš

Visai savdabīgā veidā neapmierinātību par neizdevušos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulāro sezonu pauda Latvijas komandas Rīgas «Dinamo» vadība, kas par galveno grēkāzi padarīja vienības kapteini Gunti Galviņu. «Dinamo» priekšsēdētājs Zigmārs Priede paziņoja, ka Galviņš esot sabojājis mikroklimatu.

 
Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš
Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš Foto: Ekrānšāviņš no Youtube video

8. Noskaties: Sanda Ozoliņa emocionālā uzruna

Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš ar video starpniecību uzrunāja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Mitišču «Atlant» fanus. Vienības kapteinis lūdza līdzjutējus būt pacietīgiem un atbalstīt savu komandu grūtā brīdī. Aizvadītā sezona «Atlant» vienībai bija ļoti smaga, taču, pateicoties savam līderim Ozoliņam, komanda spēja iekļūt «play off».

 
Ustjkamenogorskas «Kazcink-Torpedo» komanda uzjautrina līdzjutējus
Ustjkamenogorskas «Kazcink-Torpedo» komanda uzjautrina līdzjutējus Foto: Ekrānšāviņš no Youtube video

7. Noskaties: Nāves soda izpilde hokeja laukumā

Pamatīgu šovu skatītājiem aizvadītajā gadā sarīkoja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) Kazahstānas komanda Ustjkamenogorskas «Kazcink-Torpedo», kas pēc regulārā čempionāta mača sarīkoja «nāves soda» izpildi. Jāpiebilst, ka šī nav pirmā reize, kad «Kazcink-Torpedo» hokejisti pēc kādas cīņas izklaidē fanus.

 
Alabamas komandas saspēles vadītāja Reimonda Makarona draudzene Katerīna Veba
Alabamas komandas saspēles vadītāja Reimonda Makarona draudzene Katerīna Veba Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

6. Noskaties: Futbolista draudzene sakārdina TV komentētājus

«Kas par sievieti, kas par skaistu būtni,» tā TV komentētāji tiešraidē izteicās par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) Alabamas komandas saspēles vadītāja Reimonda Makaronu draudzeni Katerīnu Vebu. Abus «runčus» par šo rīcību īpaši kritizēt nevajadzētu, jo Katerīna tiešām ir apveltīta ar daiļu ārieni.

 
Kazahstānas hokeja izlase
Kazahstānas hokeja izlase Foto: Kaspars Volonts/TVNET

5. Kazahstānas fani, treneris šokā par zaudējumu Latvijai

Pamatīgu vilšanos februāra Olimpiskajā kvalifikācijas hokeja turnīrā Rīgā piedzīvoja Kazahstānas nacionālā valstsvienība. Izšķirošajā mačā Vladimira Krikunova vadītā vienība ar 2:3 piekāpās Latvijas izlasei. Kazahstānas komandas līdzjutēji un galvenais treneris Krikunovs neveiksmē vainoja spēles arbitrus.

«Jau no sākuma bija skaidrs, ka pret latviešiem mums izredzes būs nelielas. Izrādās, Rīgā ir pamatīga mafija. Latvijā mūs gremdēja pamatīgi. Vēl vairāk cieta francūži - to man teica Oļegs Znaroks, kurš apmeklēja šo spēli,» skaidroja Kazahstānas valstsvienības treneris.

 
Boksa leģenda Maiks Taisons
Boksa leģenda Maiks Taisons Foto: AP/Scanpix

4. Bagāti un slaveni sportisti, kuri nonākuši cietumā

Ļoti lielu rezonansi aizvadītajā gadā ieguva raksts par slaveniem sportistiem, kuri nonākuši cietumā. Multimiljonāri var atļauties daudz, bet likuma priekšā visi cilvēki ir vienādi un no nepatikšanām nauda vienmēr nespēj izglābt. Šajā sarakstā atrodas sportisti (trīs basketbolisti, divi bokseri) ar skandalozu slavu, kuri savas uzvedības dēļ nokļuvuši aiz restēm.

Slavenie sportisti aiz restēm:

Čārlzs Bārklijs (NBA, basketbolists);

Džeisons Viljamss (NBA, basketbolists);

Alans Aiversons (NBA, basketbolist);

Maiks Taisons (bokseris);

Floids Meivezers (bokseris).

 
Rivaldo
Rivaldo Foto: AP/Scanpix

3. Visneveiksmīgākās slavenu futbolistu simulācijas

Futbols ir pasaulē vispopulārākais sporta veids, piesaistot ļoti lielu auditoriju. Šajā sporta veidā ir ļoti daudz labu un mazāk labu «aktieru», kuru darbības laukumā bieži vien liek pasmaidīt. Spēlētāji, cenšoties izpelnīties tiesneša labvēlību, mēdz pārspīlēt, parādot, ka pret viņiem pārkāpti noteikumi. Dažreiz tas izskatās pārāk teatrāli, smieklīgi, neticami. Ja ar viltīgām simulācijām izceļas ļoti slaveni futbolisti, tas futbola sabiedrībā kļūst par aprunāšanas vērtu momentu.

Piedāvājam vēlreiz atminēties pēdējo gadu lielākos simulantus:

 
Talantīgais Latvijas hokejists Kristiāns Pelšs
Talantīgais Latvijas hokejists Kristiāns Pelšs Foto: LETA

2. Daugavā noslīkst Latvijas jaunais hokejists Pelšs

Diemžēl šajā topā iekļuvusi arī kāda sirds plosoša vēsts. 2013.gada jūnija sākumā, nolecot no Akmens tilta, Daugavā noslīka talantīgais latviešu hokejists Kristiāns Pelšs. 2012./2013. gada sezonā Pelšs pārstāvēja AHL klubu Oklahomasitijas «Barons», 20 mačos izceļoties ar vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Edmontonas «Oilers» komanda Pelšu izvēlējās 2010. gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā septītajā kārtā ar kopējo 181. numuru.

 
ļja Kovaļčuks (no kreisās) un Aleksandrs Radulov
ļja Kovaļčuks (no kreisās) un Aleksandrs Radulov Foto: RIA Novosti/Scanpix

1. TOP vispelnošākie hokejisti KHL čempionātā

Ielūkoties citam maciņā mums vienmēr ir gribējies. Neilgi pirms jaunās KHL sezonas tika apkopoti visvairāk pelnošie hokejisti 2013./2014. gada sezonā. Lielu pārsteigumi nebija - vislielākās algas hokejistiem ir Sanktpēterburgas SKA, Maskavas CSKA, Magņitogorskas «Metallurg» un Ufas «Salavat Julajev» vienībās.

Starp KHL 90 visvairāk pelnošajiem hokejistiem nebija neviena spēlētāja no Rīgas «Dinamo», Jekaterinburgas «Avtomobilist», Novokuzņeckas «Metallurg», Habarovskas «Amur», Prāgas «Lev», Bratislavas «Slovan», Maskavas «Spartak», Čerepovecas «Severstaļ», Zagrebas «Medveščak» un Minskas «Dinamo».

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu