Latvijas U-20 hokejistiem otrais zaudējums Žoltoka piemiņas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-20 hokeja izlase «Arēnā Rīga» notiekošā Sergeja Žoltoka piemiņas turnīra otrajā spēlē piektdien ar rezultātu 2:4 (0:0, 1:3, 1:1) piekāpās Baltkrievijas vienaudžiem.

Divās turnīra spēlēs mājinieki cietuši divus zaudējumus - vienu pamatlaikā un vienu pagarinājumā. Latvijas izlase turnīra kopvērtējumā var cīnīties vairs tikai par trešo vietu.

Pirmajā trešdaļā vārti netika gūti, bet jau otrās trešdaļas 29.sekundē viesus vadībā izvirzīja Aleksandrs Karakuļko. Piecas minūtes vēlāk Antons Kirečko dubultoja Baltkrievijas izlases pārsvaru, bet vēl pēc desmit minūtēm jau 3:0 panāca pirmo vārtu guvējs Karakuļko.

Divas ar pusi minūtes pirms otrās trešdaļas beigām mājiniekiem vienus vārtus atguva Emīls Potāpovs, tomēr trešajā trešdaļā visi Latvijas izlases centieni atspēlēties bija nesekmīgi. Tā vietā trešdaļas 13.minūtē trīs vārtu pārsvaru baltkrieviem atjaunoja Aleksandrs Kogaļevs, uz ko laukuma saimnieki atbildēja ar Toma Bernharda precīzo metienu piecas ar pusi minūtes pirms spēles beigām.

Citā otrās kārtas spēlē piektdien Dānijas U-20 izlase ar rezultātu 5:2 pārspēja Austrijas komandu.

Pirmās kārtas mačos ceturtdien Latvijas izlase ar 0:1 pagarinājumā zaudēja Dānijas vienaudžiem, bet Baltkrievijas U-20 izlase ar 4:0 sagrāva Austrijas vienaudžus.

Pēc divām kārtām turnīra līderi ar sešiem punktiem ir baltkrievi, Dānijas kontā pieci punkti, Latvijas izlase tikusi pie viena punkta, bet Austrijas izlase cīnās bez gūtiem punktiem.

Noslēdzošajā spēlē sestdien Latvijas valstsvienība spēkosies ar austriešiem, tomēr augstāk par trešo vietu turnīrā mājinieki vairs nevar pakāpties.

Šajā turnīrā Latvijas U-20 izlasei nepalīdz gandrīz neviens Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas «Rīga» spēlētājs. Šo sezonu sekmīgi aizvadošajai «Rīgas» komandai 7. un 8.novembrī izbraukumā jāaizvada kārtējās MHL spēles ar Čerepovecas «Almaz» vienību, kuras neizdevās pārcelt, tāpēc šīs komandas spēlētāji Žoltoka piemiņas turnīrā nevar piedalīties.

Tomēr Žoltoka piemiņas turnīrā U-20 izlasi vada Leonīds Tambijevs, kurš ir arī «Rīgas» galvenais treneris. Viņa palīgs šajā turnīrā ir Vjačeslavs Nazarovs.

Žoltoka piemiņas turnīrs notiek jau devīto reizi un ir viens no Latvijas U-20 izlases gatavošanās posmiem pasaules U-20 čempionātam pirmajā divīzijā A grupā, kas no 15. līdz 21.decembrim norisināsies Polijas pilsētā Sanokā. Par vienīgo ceļazīmi uz elites divīziju Latvijas juniori pasaules čempionātā sacentīsies ar Slovēniju, Baltkrieviju, Austriju, Dāniju un Poliju.

Augustā Latvijas Hokeja federācija (LHF) nolēma Žoltoka piemiņas turnīru pārcelt uz novembri. Iepriekš to bija plānots aizvadīt vasaras pēdējā mēnesī.

Iepriekšējo astoņu gadu laikā Žoltoka piemiņas turnīrs septiņas reizes notika Rīgā - 2005.gadā «Sporta pilī», no 2007. līdz 2012.gadam «Volvo» sporta centrā, bet 2006.gadā - «Liepājas metalurga» ledus hallē.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā

Vārtsargi: Ivars Punnenovs (Rapersvīles «Jona Lakers», Šveice), Kristiāns Čopejs («Dinamo Juniors»).

Aizsargi: Matīss Gelažis, Ralfs Grīnbergs, Toms Bernhards (visi - «Dinamo Juniors»), Krists Apsītis («Rīga»/«Prizma»), Ričards Matuzevičs, Mārtiņš Oskars Freimanis (abi - Viļņas «Baltika», Lietuva), Imants Leščovs («Zeļenograd», Krievija), Viesturs Tampe («Karhu HT» U-20, Somija).

Uzbrucēji: Deivids Sarkanis, Ričards Kondrāts (abi - «Rīga»), Jegors Samofalovs, Artūrs Logunovs, Dimitrijs Komarņickis, Edgars Opuļskis (visi - «Dinamo Juniors»), Sandis Grīnbergs, Filips Plostnieks (abi - «Rīga»/«Prizma»), Linards Mazurs-Mago, Leonards Rimjāns, Valters Freijs, Emīls Potāpovs (visi - «Baltika»), Martins Lavrovs («Karhu HT» U-20), Romāns Semjonovs («Orebro» J20, Zviedrija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu