«Oil Kings» šonakt godinās traģiski bojāgājušo hokejistu Pelšu (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rietumu hokeja līgas (WHL) klubs Edmontonas «Oil Kings» šīs nakts pārbaudes spēlē godinās latviešu uzbrucēju Kristiānu Pelšu, kurš jūnijā Rīgā traģiski gāja bojā.

Naktī uz sestdienu plkst.4 pēc Latvijas laika «Oil Kings» komanda pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas savā laukumā tiksies ar Medisinhetas «Tigers» vienību.

«Oil Kings» komanda šo sezonu izlēmusi veltīt Pelša piemiņai, par sezonas devīzi izvirzot «Spēlē par Pelšu» («Play for Pelssy»). Uzšuve ar šiem vārdiem rotās katra komandas hokejista spēles krekla iekšpusi, bet uz spēlētāju ķiverēm tiks izvietota uzlīme ar Pelša numuru, iniciāļiem un Latvijas karogu.

Pirms mača pret «Tigers» vienību visi «Oil Kings» hokejisti iesildīsies vienādos formas kreklos ar Pelša ierasto 26.numuru. Vēlāk visus kreklus būs iespējams iegādāties izsolē, kurā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti «Oil Kings» dibinātajām izglītības fondam.

Pirms spēles īpašā piemiņas ceremonijā tiks demonstrētas pāris spilgtākās latviešu hokejista epizodes laukumā, bet mačs sāksies ar klusuma brīdi.

Kā ziņots, 2010.gadā tobrīd 17 gadus veco Pelšu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 181.numuru izvēlējās Edmontonas «Oilers» vienība. Tās rindās viņš nepaguva aizvadīt nevienu spēli, lielākoties spēlējot fārmklubos - WHL komandā «Oil Kings», Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubā Stoktonas «Thunder» un Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībā Oklakomastijas «Barons».

Pelšs spēlējis Latvijas U-18 un U-20 izlasēs, bet pieaugušo izlases sastāvā debitēja 2011.gada 8.aprīļa spēlē pret Somijas izlasi.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu