Ščerbatihs traumas dēļ varētu nepiedalīties pasaules čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Visu laiku izcilākais Latvijas svarcēlājs Viktors Ščerbatihs savainojuma dēļ varētu izlaist pasaules čempionātu, kas novembrī risināsies Francijas galvaspilsētā Parīzē, vēsta laikraksts "Diena''.

Muguras trauma

"Veselība ir pirmajā vietā. Viktoram sāp mugura. Skatīsimies, ko teiks ārsti," laikrakstam atklāj Ščerbatiha treneris Eduards Andruškevičs. "Ja Parīze ies secen, paliks vēl viena iespēja kvalificēties Londonas olimpiskajām spēlēm. Tad viss akcents būs jāliek uz aprīlī paredzēto Eiropas čempionātu."

''Uz treniņu šodien nebraukšu. Man ir mikrotrauma,'' sacīja pats Ščerbatihs.

Traumu pašmāju labākais svarcēlājs guva jūlijā, kad Polijas pilsētā Gdaņskā risinājās Baltijas kausa izcīņa.

Uz Londonu varētu braukt Ščerbatihs un Artūrs Plēsnieks

Pirms pāris gadiem Andruškevičs pauda cerību, ka 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs Latvija varētu piedalīties ar pilnu komandu, bet tagad aina ir citāda. ''Uz startēšanu Londonā reāli pretendē tikai Viktors (Ščerbatihs) un Artūrs Plēsnieks. Komandas izveidošanai vajag sešus cilvēkus. Mums ir tikai divi. Pārējiem rezultāti neatbilst augstākajam līmenim.''

Ščerbatihs svara kategorijā virs 105 kilogramiem pēc izcīnītās bronzas 2008. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā liela mēroga mačos uz goda pjedestāla nav stāvējis. Eiropas 2009. un 2010. gada čempionātā (EČ) Viktors nestartēja. Gatavojās atgriezties EČ apritē šā gada aprīlī Kazaņā, bet sacensību priekšvakarā sportists saņēma smagu likteņa triecienu - nomira Viktora mamma.

Pasaules 2009. un 2010. gada čempionātā Ščerbatihu mocīja ceļgaļa savainojums. Grūšanas disciplīnā abas reizes viņš palika bez rezultāta. Ceļgala vaina ir sadakterēta, bet nu sportistu piemeklējusi jauna liksta.

Spēka Ščerbatiham pietiek

''Pēc maniem aprēķiniem, vienās no divām sacensībām - pasaules vai Eiropas čempionātā - Viktoram raušanā jāpaceļ 195, bet grūšanā - 225 kilogrami. Ar 420 kilogramiem summā vajadzētu pietikt, lai reitingā tiktu labāko piecpadsmitniekā un kvalificētos Londonai. Spēks Viktoram ir, kaut tikai būtu veselība,'' "Dienai'' sacīja Andruškevičs.

Pasaules čempionātā svara kategorijās līdz un virs 105 kilogramiem A grupai starts paredzēts 12. un 13. novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu