Pelša nāve nav saistīta ar pašnāvību - traģisks negadījums

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunā hokejista Kristiāna Pelša bojāeja nebija pašnāvība, bet ir traģisks nelaimes gadījums. Viņš nolēma nopeldēties, bet pārvērtēja savus spēkus un noslīka Daugavā.

«Tu vari būt nez cik sportisks, tas nenozīmē, ka vari lēkt naktī upē no 10 līdz 15 metru augstuma. Dzīvība ir trausla arī jauniem, atlētiskiem cilvēkiem,» izdevumam «Sestdiena» skaidro Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Katastrofu medicīnas centra vadītājs Mārtiņš Šics.

Ieradies no Kanādas, 20 gadus vecais Pelšs vakaru pavadījis Vecrīgas klubā un saviem draugiem vairākkārt minējis, ka vēlas nopeldēties, bet draugi viņu atrunāja. Ap vieniem naktī hokejists vienatnē devies pāri tiltam un metrus desmit no krasta ielēcis Daugavā, iepriekš kārtīgi salokot un pie margām atstājot savas drēbes.

Sociālajos tīklos izskanēja versija, ka viņš varētu būt izdarījis pašnāvību, bet «Sestdienā» šīs baumas ir kliedētas.

«Tas bija negadījums. Kristiāns tikai gribēja nopeldēties,» sacīja Pelša tuvākie draugi hokejisti Ēriks Ševčenko un Mārtiņš Jakovļevs, kuri liktenīgajā dienā Kristiānu sagaidīja lidostā atgriežamies no Kanādas.

Daugavā Pelšs ielēca 10. jūnijā, bet viņa līķis tika atrasts 14. jūnijā.

Pelšs lielāko daļu no savas hokejista karjeras pavadījis Latvijā. Pirmajās sezonās viņš pārstāvēja Daugavpils komandas «Ledus skola» krāsas Latvijas U-18 un U-20 čempionātos. Tāpat viņš spēlēja vietējā kluba «Latgale» rindās Latvijas un Baltkrievijas atklātajos čempionātos.

Pēdējā sezona Latvijā viņam bija 2009./2010. gadā, ko viņš pavadīja Rīgas «Dinamo»/«Juniors» vienībā, spēlēdams Baltkrievijas līgā. Savukārt 2010.gadā tobrīd 17 gadus veco Pelšu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 181. numuru izvēlējās Edmontonas «Oilers» vienība.

Šo sezonu viņš pirmo reizi aizvadīja profesionālā līmenī, kuru sāka Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Oklahomasitijas «Barons» rindās, kur aizvadīja 20 spēles, guva vienus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles. Taču sezonas gaitā Pelšs tika nosūtīts uz ECHL, kur saņēma 21 spēles diskvalifikāciju par rupju pārkāpumu pret pretinieku spēlētāju. Tomēr šīs līgas vienībā Stoktonas «Thunder» hokejists paguva aizvadīt 13 spēles, kurās gūti divi vārti un izdarītas trīs rezultatīvas piespēles.

Sezonas otrajā pusē viņš atgriezās «Barons» rindās, palīdzot vienībai iekļūt AHL izslēgšanas spēlēs. Taču tajās Pelšs vienības rindās neaizvadīja nevienu spēli.

Tāpat Pelšs spēlējis Latvijas U-18 un U-20 izlasē.

Pilns raksts par Kristiānu Pelšu publicēts piektdien iznākušajā izdevumā «Sestdiena».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu