Miļuns: Pelšam būtu bijis pa spēkam tikt NHL (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stīvens Kristijs/OKC Barons

Nesen aizsaulē aizgājušajam latviešu hokejistam Kristiānam Pelšam bija pa spēkam iekļūt Nacionālajā hokeja līgā (NHL), izteicās hokeja treneris Ēriks Miļuns.

Kā zināms, 20 gadus vecais Pelšs pazuda pagājušās nedēļas sākumā pēc lēciena Daugavā no Akmens tilta, bet sestdien policija apstiprināja, ka dienu iepriekš no Daugavas izceltais jaunā vīrieša līķis ir tieši latviešu hokejists.

Pelšs 2011.gadā pārstāvēja Latvijas U-20 izlasi pasaules čempionātā Kanādā, kad to trenēja Miļuns. Arī pirms pēdējām divām sezonām hokejists allaž tām gatavojās pie šī speciālista.

Ar saviem pienākumiem tika galā teicami

«Pie manis pasaules čempionātā viņš pirmo reizi komandā bija kapteinis, lai gan, kā pats savulaik intervijās izteicies, tas ir pret viņa dabu,» atklāja Miļuns. «Taču viņš ar saviem pienākumiem tika galā teicami un vilka aiz sevis visu komandu, ļaujot mums saglabāt vietu A grupā.»

Priekšā bija spoža nākotne

«Ja nebūtu šīs traģēdijas, Pelšam nākotnē būtu bijis pa spēkam tikt NHL. Pēc nākamās sezonas tas būtu pavisam reāli, jo viņam bija labs vecums, ātrums, darbaspējas un neatlaidība. Ja viņam Ziemeļamerikā viss neizdotos, kā iecerēts, skaidrs, ka zemākais līmenis, kur viņš spēlētu, būtu Rīgas «Dinamo«,» uzskata Miļuns.

Darbarūķis

Treneris Pelšu atceras kā mērķtiecīgu, strādāt gribošu hokejistu, kurš aizrauj sev līdzi arī citus spēlētājus - viņam hokejs bija dzīvesveids.

«Zinu tikai divus spēlētājus, kuri strādājuši tik cītīgi, - Zemgus Girgensons un Pelšs.»

«Atceros, ka treniņus pirms sezonas sākām mierīgākā režīmā, bet pērn Pelšs pie manis pienāca un vaicāja, vai drīkst paņem lielās riepas, kuras velt apkārt. Gribēja trenēties uzreiz pamatīgi,» teica Miļuns.

Treneris vēlējās izteikt visdziļāko līdzjūtību Pelša tuviniekiem un draugiem.

Uzbrucējam bija noslēgts līgums ar NHL klubu Edmontonas «Oilers», kas viņu 2010.gada jauno spēlētāju draftā izvēlējās ar kopējo 181.numuru. Pagājušo sezonu viņš pirmo reizi aizvadīja profesionālā līmenī, spēlējot «Oilers» fārmklubos Amerikas hokeja līgā (AHL) un Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL).

Pelšs spēlējis Latvijas U-18 un U-20 izlasēs, bet pieaugušo izlases sastāvā debitēja 2011.gada 8.aprīļa spēlē pret Somijas izlasi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu