Girgensons gūst divus vārtus jau pirmajā AHL «play off» spēlē (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rochester Americans

Ar diviem gūtajiem vārtiem Amerikas hokeja līgas (AHL) izslēgšanas spēļu turnīra jeb Kaldera kausa pirmajā mačā sestdien izcēlās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, tomēr ar to nebija pietiekami, lai viņa pārstāvētā Ročestras «Americans» vienība tiktu pie uzvaras.

Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērija pirmajā spēlē «Americans» ar rezultātu 3:6 (1:2, 2:1, 0:3) piekāpās Toronto «Marlies» komandai, sērijā līdz trijām uzvarām nokļūstot iedzinējos ar rezultātu 0-1.

Girgensons 19.minūtē guva savas komandas pirmos vārtus, samazinot rezultāta starpību līdz 1:2, bet otrās trešdaļas 15.minūtē viņš izcēlās vēlreiz, panākot izlīdzinājumu 3:3.

Kopā šajā mačā Girgensons izdarīja četrus metienus pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Regulārajā sezonā 61 AHL spēlē Girgensons guva sešus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -7. Latvietis tika atzīts par visvairāk progresējušo «Americans» spēlētāju.

Citā Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā sestdien izlīdzinājumu panāca latviešu uzbrucēja Kristiāna Pelša pārstāvētā Oklahomsitijas «Barons» komanda, kas ar rezultātu 5:2 (1:2, 1:0, 3:0) savā laukumā pieveica Šarlotes «Checkers» hokejistus.

Pelšs šim mačam nebija pieteikts. Uzbrucējs ilgstoši kopš 22.februāra ārstējis potītes traumu, bet regulārās sezonas izskaņā pamīšus devās laukumā trīs mačos.

Pelšs šosezon piedalījies vien 20 AHL spēlēs, izceļoties ar vieniem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +5.

Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Rietumu konferences kopvērtējumā «Barons» ar 91 punktu 76 spēlēs ieņēma piekto vietu, bet «Americans» hokejisti izcīnīja par punktu mazāk un ieņēma septīto vietu.

Iekļūšana Kaldera kausa izcīņā uz nezināmu laiku atlikusi abu uzbrucēju pievienošanos Latvijas hokeja izlasei, kas gatavojas gaidāmajam pasaules čempionātam.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu