Nolans: Zaudēt līderus ir ļoti smagi (32)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Ozolnieku ledus hallē Latvijas hokeja nacionālā valstsvienība sāka gatavošanos pasaules čempionātam, kas pēc nepilna mēneša norisināsies Helsinkos. Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans sarunā ar TVNET pastāstīja par pirmajiem iespaidiem, traumētiem spēlētājiem un par jaunajiem hokejistiem.

Pārbaudīs jaunos kadrus

«Treniņnometnē šobrīd ir vairāki puiši, kurus līdz šim vēl nebiju redzējis, tas nav slikti. Tuvākajās pārbaudes spēlēs mēs pārliecināsimies par viņu spējām. Varbūt uzradīsies vēl kāds Indrašis,» pirmajos iespaidos dalījās Nolans.

Uz Daugaviņu un Kuldu lielas cerības neliek

Kanādiešu speciālists atzina, ka īpaši lielas cerības uz Kasparu Daugaviņu (Otavas «Senators») un Artūru Kuldu (Vinepegas «Jets») nelolojot. Abu hokejistu pārstāvētās vienības šobrīd veiksmīgi cīnās, lai iekļūtu Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas mačos.

«Bez Daugaviņa un Kuldas mums arī ir Zemgus Girgensons, Kristiāns Pelšs un Teodors Bļugers. Šie jaunie un talantīgie hokejisti, iespējams, varētu nākt mums palīgos. Tomēr arī šeit uz vietas ir daudz labu spēlētāju,» situāciju skaidroja Nolans.

Zaudēt līderus ir smagi

«Ar savainotajiem spēlētājiem ir smaga situācija,» atklāja izlases galvenais treneris. «Zaudēt Oskaru Bārtuli, Miķeli Rēdlihu, Mārtiņu Karsumu nav patīkami. Tomēr tas radīs iespēju kādam jaunam spēlētājam sevi apliecināt. Zaudēt līderus ir ļoti smagi.»

Nolans atklāja, ka uzbrucējs Jānis Sprukts komandai pievienosies 6.aprīlī, bet Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas «Ak Bars» šobrīd cīnās izslēgšanas mačos.

Karsums, Galviņš varētu paspēt

Latvijas izlases galvenais treneris vēlreiz izteica cerību, ka no operācijām varētu paspēt atgūties Karsums un Guntis Galviņš.

«Ja Galviņš būs gatavs, tad viņš noteikti dosies uz čempionātu. Pagājušajā reizē man bija saruna ar viņu, kurā paskaidroju iemeslus, kādēļ Galviņš netika uzaicināts uz olimpisko kvalifikācijas turnīru. Viņš ir foršs puika,» stāstīja Nolans.

Sarunas nobeigumā Nolans piebilda, ka uz Helsinkiem būs gatavs doties pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs.

Latvijas valstsvienības pārbaudes spēļu plāns (pēc vietējā laika)

DatumsLaiksSpēleVieta
3. aprīlis17.30Čehija - LatvijaJindrichuv Hradec
4. aprīlis18.15Čehija - LatvijaJindrichuv Hradec
7. aprīlis17.00Latvija - Zviedrija«Arēna Rīga»
8. aprīlis19.30Latvija - Zviedrija«Arēna Rīga»
19. aprīlis19.30Latvija - Baltkrievija«Arēna Rīga»
20. aprīlis17.00Latvija - Baltkrievija«Arēna Rīga»
28. aprīlisFrancija - LatvijaRuāna

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19. maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Mūsu komandas pretinieki būs Krievija, Somija, Slovākija, Vācija, Francija, Austrija un ASV.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts pasaules čempionātam Helsinkos

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Jugra, KHL), Ervīns Muštukovs (Mora, Zviedrija), Māris Jučers (Rīgas Dinamo), Kristers Gudļevskis (HK Rīga), Jānis Kalniņš (Liepājas Metalurgs).

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs (Rīgas Dinamo), Kristaps Sotnieks (Rīgas Dinamo), Oskars Cibuļskis (Rīgas Dinamo), Guntis Galviņš (Rīgas Dinamo), Jēkabs Rēdlihs (Rīgas Dinamo), Arvīds Reķis (Rīgas Dinamo), Mārtiņš Porejs (Rīgas Dinamo), Rodrigo Laviņš (Rīgas Dinamo), Georgijs Pujacs (Avangard, KHL), Oskars Bārtulis (Donbass, KHL), Māris Jass (Scorpions, DEL), Jānis Andersons (Kompanion, Ukraina), Agris Saviels (Kompanion), Aleksandrs Jerofejevs (Kuban, VHL), Mārtiņš Jakovļevs (Jokipojat, Somija), Artūrs Kulda (Vinipegas Jets, NHL).

Uzbrucēji: Miks Indrašis (Rīgas Dinamo), Mārtiņš Karsums (Rīgas Dinamo), Gints Meija (Rīgas Dinamo), Vitālijs Pavlovs (Rīgas Dinamo), Andris Džeriņš (Rīgas Dinamo), Gunārs Skvorcovs (Rīgas Dinamo), Māris Bičevskis (Rīgas Dinamo), Roberts Bukarts (Rīgas Dinamo), Elvijs Biezais (Rīgas Dinamo), Juris Upītis (Rīgas Dinamo), Miķelis Rēdlihs (Lokomotiv, KHL), Mārtiņš Cipulis (Lev, KHL), Aleksandrs Ņiživijs (Lev, KHL), Lauris Dārziņš (AkBars, KHL), Jānis Sprukts (CSKA, KHL), Roberts Jekimovs (SaiPa, Somija), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice), Aleksejs Širokovs (Red Ice, Šveice), Juris Štāls (SKP Propad, Slovākija), Koba Jass (HC Kladno, Čehija), Kaspars Saulietis (Yunost, Baltkrievija), Armands Bērziņš (Kompanion, Ukraina), Kaspars Daugaviņš (Otavas Senators, NHL), Kristiāns Pelšs (Oklahomas City Barons, AHL), Zemgus Girgensons (Ročesteras Americans, AHL)

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu