Latvijas hokeja izlase aizvadīs tikai vienu spēli ar Franciju (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Volonts

Latvijas hokeja izlases spēlētāji iepriekš aprīlī plānoto divu pārbaudes spēļu vietā izbraukumā ar Francijas izlasi aizvadīs tikai vienu maču, jo frančiem radušās problēmas ar divu tikšanos sarīkošanu, sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

7.martā «Ozo» ledus hallē Latvijas valstsvienība pulcējās uz pirmo oficiālo treniņu. Līdz 30.martam izlase trenēsies Ozolniekos, pēc tam plānots pārcelties uz «Volvo» ledus halli. Savukārt 2.aprīlī izlase dosies uz Čehiju, kur aizvadīs pirmās šīs sezonas Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēles.

Pirms maijā gaidāmā pasaules čempionāta 27. un 28. aprīlī bija iecerēts aizvadīt divas pārbaudes cīņas ar Francijas izlasi, taču tagad kļuvis zināms, ka notiks tikai viens mačs.

Problēmas ar divu spēļu sarīkošanu

«Frančiem jau sākotnēji bija problēmas ar mača norises vietu. Sākotnēji vienojāmies, ka spēles notiks Parīzē, taču tad tās tika pārceltas uz Ruānu. Tam piekritām, taču tagad viņiem radušās problēmas ar divu maču sarīkošanu, tāpēc notiks tikai viena spēle,» sacīja Gorbunovs. «Viņi mums nepaskaidroja, kādi ir šāda lēmuma iemesli. Visticamāk, ka arēna vienā no noteiktajiem datumiem nav pieejama.»

Pārbaudes spēle Francijā notiks 28.aprīlī, bet, pēc Gorbunova teiktā, šie neesot vienīgie sarežģījumi.

Visticamāk, nebūs TV tiešraides

«Pašlaik izskatās, ka no Ruānas nevarēsim nodrošināt mača tiešraidi. Jau rudenī, kad šajā pilsētā aizvadījām divas pārbaudes spēles, hallē bija milzu problēmas ar interneta pieslēgumu. Viņiem ir noteikts informācijas apjoma limits, ko hallē esošie cilvēki var izmantot. Kad tas ir izsmelts, internets vairs nav pieejams. Mani šīs franču organizatoriskās likstas gan nepārsteidz, taču jāņem vērā, ka šī valsts kandidē uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu,» pastāstīja LHF preses sekretārs.

Vairākiem potenciālajiem līderiem ir veselības likstas

Šobrīd ir neskaidrība par vairākiem izlases hokejistiem, kuri pēc sezonas iedzīvojušies traumās. Operācijas plānotas aizsargiem Oskaram Bārtulim un Guntim Galviņam, kā arī uzbrucējiem Mārtiņam Karsumam un Miķelim Rēdliham. Savukārt pēc meniska operācijas pašlaik atkopjas vārtsargs Edgars Masaļskis.

Tāpat nav skaidra situācija ar Ziemeļamerikā spēlējošajiem uzbrucējiem Kasparu Daugaviņu, Zemgu Girgensonu un Kristiānu Pelšu, kā arī aizsargu Artūru Kuldu, jo viņiem visiem ir lielas iespējas spēlēt izslēgšanas spēlēs savos klubos Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un Amerikas hokeja līgā (AHL). NHL regulārā sezona noslēgsies 27.aprīlī, savukārt AHL - 21.aprīlī.

Izlases kandidātu vidū nav iekļauts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas «Dinamo» uzbrucējs Raitis Ivanāns, bet tajā iekļauts šogad Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā startējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs. Tāpat kandidātu vidū atrodams uzbrucējs Koba Jass, kurš izcietis pagājušā gada pasaules čempionātā saņemto divu spēļu diskvalifikāciju.

Sastāvu varētu papildināt vēl kāds spēlētājs

Izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks uzsvēris, ka, iespējams, treniņnometnes laikā tiks piesaistīts vēl kāds spēlētājs, kurš patlaban nav iekļauts publicētajā sarakstā.

Pasaules čempionātā izlases rindās nestartēs leģendārais aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā piedzīvoja atgriešanos valstsvienībā.

EHC turnīra laikā Latvijas izlase 3. un 4. aprīlī izbraukumā tiksies ar Čehiju, bet pēc tam aizvadīs četras spēles «Arēnā Rīga» - 7. un 8. aprīlī pret Zviedriju, kā arī 19. un 20. aprīlī pret Baltkrieviju.

Latvijas valstsvienības pārbaudes spēļu plāns (pēc vietējā laika)

DatumsLaiksSpēleVieta
3. aprīlis17.30Čehija - LatvijaJindrichuv Hradec
4. aprīlis18.15Čehija - LatvijaJindrichuv Hradec
7. aprīlis17.00Latvija - Zviedrija«Arēna Rīga»
8. aprīlis19.30Latvija - Zviedrija«Arēna Rīga»
19. aprīlis19.30Latvija - Baltkrievija«Arēna Rīga»
20. aprīlis17.00Latvija - Baltkrievija«Arēna Rīga»
28. aprīlisFrancija - LatvijaRuāna

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19. maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Apakšgrupas četras labākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Latvijas hokeja izlases kandidātu saraksts pasaules čempionātam Helsinkos

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Jugra, KHL), Ervīns Muštukovs (Mora, Zviedrija), Māris Jučers (Rīgas Dinamo), Kristers Gudļevskis (HK Rīga), Jānis Kalniņš (Liepājas Metalurgs).

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs (Rīgas Dinamo), Kristaps Sotnieks (Rīgas Dinamo), Oskars Cibuļskis (Rīgas Dinamo), Guntis Galviņš (Rīgas Dinamo), Jēkabs Rēdlihs (Rīgas Dinamo), Arvīds Reķis (Rīgas Dinamo), Mārtiņš Porejs (Rīgas Dinamo), Rodrigo Laviņš (Rīgas Dinamo), Georgijs Pujacs (Avangard, KHL), Oskars Bārtulis (Donbass, KHL), Māris Jass (Scorpions, DEL), Jānis Andersons (Kompanion, Ukraina), Agris Saviels (Kompanion), Aleksandrs Jerofejevs (Kuban, VHL), Mārtiņš Jakovļevs (Jokipojat, Somija), Artūrs Kulda (Vinipegas Jets, NHL).

Uzbrucēji: Miks Indrašis (Rīgas Dinamo), Mārtiņš Karsums (Rīgas Dinamo), Gints Meija (Rīgas Dinamo), Vitālijs Pavlovs (Rīgas Dinamo), Andris Džeriņš (Rīgas Dinamo), Gunārs Skvorcovs (Rīgas Dinamo), Māris Bičevskis (Rīgas Dinamo), Roberts Bukarts (Rīgas Dinamo), Elvijs Biezais (Rīgas Dinamo), Juris Upītis (Rīgas Dinamo), Miķelis Rēdlihs (Lokomotiv, KHL), Mārtiņš Cipulis (Lev, KHL), Aleksandrs Ņiživijs (Lev, KHL), Lauris Dārziņš (AkBars, KHL), Jānis Sprukts (CSKA, KHL), Roberts Jekimovs (SaiPa, Somija), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice), Aleksejs Širokovs (Red Ice, Šveice), Juris Štāls (SKP Propad, Slovākija), Koba Jass (HC Kladno, Čehija), Kaspars Saulietis (Yunost, Baltkrievija), Armands Bērziņš (Kompanion, Ukraina), Kaspars Daugaviņš (Otavas Senators, NHL), Kristiāns Pelšs (Oklahomas City Barons, AHL), Zemgus Girgensons (Ročesteras Americans, AHL).

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu