Coldrex maratonā Apkārt Alaukstam sporta distancē uzvar Bricis un Kocergina (35)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 2. februārī, norisinājās lielākais distanču slēpošanas pasākums Latvijā - Coldrex slēpojums Apkārt Alaukstam. Šis slēpojums norisinājās jau 23. reizi. 42 km distancē, kas jau otro gadu ir iekļauta starptautiskajā maratonu sērijā Euroloppet, uzvaru vīriešu konkurencē izcīnīja Ilmārs Bricis, bet sieviešu - lietuviete Natālija Kocergina.

Ilmāram Bricim šī jau ir ceturtā uzvara šajā slēpojumā. 2011. gadā, kad norisinājās iepriekšējās Apkārt Alaukstam sacensībās, I.Briča sīvākais konkurents bija Raivis Zīmelis, kas togad izcīnīja otro vietu.

Diemžēl šogad traumas dēļ R. Zīmelis nestartēja. Sīvākie konkurenti šoreiz I. Bricim izrādījās Kārlis Vanags un Mareks Birkentāls. 42 kilometrus garās distances finišu I. Bricis sasniedza pēc 1 stundas, 47 minūtēm un 28 sekundēm. Savukārt otrās vietas ieguvējs K. Vanags no līdera atpalika par 34 sekundēm (1:48:02). Trešais finišu sasniedza M. Birkentāls (1:48:09).

I.Bricis pēc finiša secina: «Tā kā neilgi pirms šā gada starta slēpojumā biju apslimis, tad īpaši nesanāca trenēties, tāpēc man bija bažas par to, ka dalība slēpojumā var izvērsties ne tik viegla. Tomēr galu galā viss izdevās vēl labāk, nekā cerēju, un izcīnīju uzvaru. Man patika šā gada sporta trases izmaiņas, tā šogad ir vēl interesantāka, arī trases kvalitāte bija ļoti laba.»

Savukārt sieviešu konkurencē pirmo vietu ieguva Lietuvas pārstāve Natālija Kocergina (1:59:33). Jāpiebilst, ka N. Kocergina ir Lietuvas sieviešu biatlona izlases sastāvā un viņas treneris ir šā gada sporta distances uzvarētājs vīriešu konkurencē - Ilmārs Bricis. Savukārt otro vietu sieviešu konkurencē, tāpat kā iepriekšējā Apkārt Alaukstam slēpojumā 2011. gadā, izcīnīja Inese Zvirgzdiņa (2:04:26). Trešā labākā izrādījās vēl viena lietuviete - Kristina Masevičiūte (2:16:23).

Sporta distancē (42 km) startēja ne tikai Latvijas sportisti, bet arī pārstāvji no Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas, Somijas, Zviedrijas un pat no ASV.

Sporta distancē kopējais balvu fonds bija 900 eiro. 1.vietu ieguvējiem – 200 eiro, 2.vietu - 150, 3.vietu – 100.

Möller’s Dobbel tautas distancē labākais laiks 47 minūtes un uzvarētājs Roberts Slotiņš

Möller’s Dobbel 19 km slēpojuma distancē uzvaru tāpat kā iepriekšējā slēpojumā Apkārt Alaukstam izcīnīja Roberts Slotiņš (00:47:43). Atpaliekot no līdera vien piecas sekundes, 2. vietu ieguva Oļegs Andrejevs (00:47:48). Savukārt trešo labāko rezultātu uzrādīja Kaspars Stupelis (00:49:07).

Tikmēr pirmā sieviešu kārtas slēpotāja – Inga Dauškāne - finišu šķērsoja, uzrādot laiku 57 minūtes 36 sekundes. Jāpiemin, ka I. Dauškāne arī 2011. gadā izcīnīja uzvaru tautas distancē. Tuvākās sekotājas – 2.vietas ieguvēja Laima Klauža (01:02:46), 3.vietas ieguvēja – Una Liepiņa (01:06:12).

Šajā distancē gan sieviešu, gan vīriešu grupā piešķīra šādas naudas balvas: 1. vietas ieguvējiem – 100 eiro, 2. vietas - 70, 3. vietas – 100. Kopējais balvu fonds šajā distancē bija 440 eiro.

«Alauksta ezera apkārtne ir ideāla vieta, kur rīkot šādu slēpojumu, jo Vidzemes augstienē lielākoties valda ziemīgāki laikapstākļi nekā citviet Latvijā. Neilgi pirms slēpojuma lielākajā Latvijas daļā valdīja atkusnis, ta

Vecpiebalgā temperatūra bija nedaudz zem nulles. Tas nodrošināja labvēlīgus apstākļus slēpojuma organizēšanai. Šis slēpojums daudziem ir neatņemams ziemas notikums. Turklāt redzams, ka dalībnieku sarakstā ik gadu parādās jauni vārdi, kas nozīmē, ka slēpojums iegūst jaunus cienītājus,» stāsta Kaspars Tupiņš, pasākuma organizētājs, SIA Alpha Baltic Sport vadītājs.

Slēpojums Apkārt Alaukstam ir pirmās sacensības sešu maratonu sērijā, ko organizē Alpha Baltic Sport. Nākamais pasākums gaidāms no 8. līdz 9. jūnijam, kad norisināsies Tour of Latvia. Savukārt jau 9. jūnijā norisināsies Jūrmalas velomaratons, tajā varēs startēt sporta distancē, tautas distancē vai ģimenes distancē. 4. augustā norisināsies Jūrmalas skrituļslidošanas maratons, bet 25. augustā Jūrmalas MTB maratons. Maratonu sērija tiks noslēgta 21. septembrī ar Jūrmalas skriešanas pusmaratonu.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu