Pasaules čempionāta hokejā sākumu atzīmēs ar filmas «Izsitējs» pirmizrādi (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules čempionāta hokejā sākumu 4. maijā Latvijā iezīmēs filmas «Izsitējs» («Goon») pirmizrāde kinoteātrī «Kino Citadele» («Forum Cinemas»). Pirms kino seansa apmeklētājiem būs iespēja saņemt hokeja ripas ar Latvijas izlases pazīstamāko hokejistu autogrāfiem.

Pirms komēdijas «Izsitējs» pirmizrādes sākuma kino apmeklētājiem būs iespēja satikt klātienē Latvijas jauniešu hokeja līgas komandas hokejistus. Latvijas jauniešu hokeja līgas komandas «Rīga/Prizma» uzbrucējs Eduards Zēniņš atzinīgi vērtē «izsitēja» jeb kaušļa lomu ikvienā hokeja komandā: «Kauslim jeb, kā mēs saucam, «policistam» vienkārši ir jābūt katrā komandā. Tas ir spēlētājs, kurš aizstāv komandas biedrus, ja tie ir «saķērušies» ar pretiniekiem. NHL komandās parasti ir viens tāds spēlētājs, kurš īpaši paredzēts tādam uzdevumam, jo par kautiņu uz laukuma seko lielie sodi. «Policists» rūpējas, lai rezultatīvākie spēlētāji netiktu sodīti. Domāju, ka hokejistiem un faniem varētu patikt «Izsitējs», jo sižets šķiet diezgan smieklīgs un interesants, kā arī filmas vērtējums ir salīdzinoši augsts.»

Filma «Izsitējs» ir stāsts par «policista» lomu hokeja izlasē, vēstot, ka ikviens hokeja komandas spēlētājs ir svarīgs ceļā uz kopējo uzvaru. Komēdija «Izsitējs» stāsta par kādu puisi vārdā Dags Glats (Doug Glatt), kas ir hokeja komandas kauslis. Filmā Dagu atveido Šons Viljams Skots (Seann William Scott).

Šona tēls filmas laikā kļūst par svarīgu un neatņemamu pilsētas hokeja komandas sastāvdaļu. Soli pa solim, pierādot savu nozīmi, Dags nokļūst Kanādas hokeja komandas «The Highlanders» sastāvā, kur līdz ar slavu iegūst arī jaunus draugus, piemēram, aizrautīgo hokeja fani Evu, ko atveido jaunā aktrise Elisone Pila (Alison Pill).

Šajā komandā Dags iegūst arī iesauku «goon» jeb «izsitējs», kuru filmas veidotāji veiksmīgi apspēlē, parādot puiša izturību un savdabīgās prasmes.

Unikāla iespēja iegūt hokeja ripu ar Latvijas hokeja izlases spēlētāju autogrāfiem

Par godu filmas «Izsitējs» pirmizrādei 4.maijā plkst. 19.30 kino apmeklētājiem būs iespēja saņemt hokeja ripas ar Latvijas hokeja izlases zināmāko hokejistu autogrāfiem. Pirmie 90 kino apmeklētāji, kas ieradīsies uz filmu ar savām slidām un pie ieejas kino seansa zālē tās parādīs personālam, saņems vienu no īpašajām hokeja ripām.

Komēdija «Izsitējs» balstīta uz stāstu «Goon: The True Story of an Unlikely Journey into Minor League Hockey». Filmas režisors ir Maikls Dovss (Michael Dowse), savukārt galvenajās lomās ir tādi aktieri kā Šons Viljams Skots (Seann William Scott), Džejs Baručels (Jay Baruchel), Elisona Pila (Alison Pill), Līvs Šreibers (Liev Schreiber), Jūdžins Levijs (Eugene Levy), Marks Andrē Grondins (Marc-André Grondin) un citi. Filma «Izsitējs» skatāma Latvijā no 4.maija kinoteātrī «Kino Citadele» («Forum Cinemas») un veltīta visiem, kas azartiski interesējas par hokeju un labu kino.

Pasaules čempionāts hokejā notiks jau 76. reizi un norisināsies laika posmā no 4. līdz 20. maijam. Čempionātā piedalīsies sešpadsmit valstis, no kurām viena ir arī Latvija.

Pirmo reizi Pasaules čempionāta hokejā pastāvēšanas vēsturē sacensības notiks divās valstīs – gan Somijā (Helsinkos), gan Zviedrijā (Stokholmā). A grupas hokeja komandas spēles aizvadīs Somijā, savukārt B grupas spēlētāji, kurā ietilpst arī Latvijas izlase, piedalīsies sacensībās Zviedrijā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu