Latvija pret favorītēm - skola ceturtdaļfinālam (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas miestarsacīkšu grupu turnīra pēdējā spēlē šodien zaudēja grupas līderēm un galvenajām favorītēm Čehijas basketbolistēm. Neskatoties uz neveiksmi mūsu komanda izcīnīja trešo vietu A grupā un pirmoreiz vēsturē iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā, kur piektdien mērosies spēkiem ar Spānijas izlasi.

Spēles garšu beidzot izbaudot arī komandas rezervistēm, Latvijas izlase jau mača sākumā nonāca zaudētāju lomā un rezultātā piedzīvoja skaitļu izteiksmē iespaidīgu zaudējumu ar 45:76.

Piektdien pulksten 16.00 Eiropas meistarsacīkšu ceturtdaļfinālā Latvijas izlases pretinieces būs Spānijas basketbolistes, kas šodien ar 78:64 uzvarēja laukuma saimnieces turcietes un ieguva otro vietu B grupā.

Citās A grupas spēlēs Polija šodien ar 59:49 pārspēja Grieķiju un izcīnīja ceturto vietu grupā, bet Francija ar 79:48 sagrāva Vāciju un A grupā finišēja otrās.

Pa 12 punktiem pret Čehiju guva Anete Jēkabsone un komandas rezerviste Zane Teilāne (2p 5/10), kura sev atvēlētajā gandrīz pustundā izcīnīja arī deviņas atlēkūšās bumbas un beidzot varēja tā pa īstam iejusties Eiropas meistarsacīkšu gaisotnē.

Rezultāta izteiksmē meitenes šoreiz zaudēja bez ierunām, toties neatsverams ieguvums pirms piektdienas pusfināla varētu izrādīties tuvāko rezervju pārbaude un, protams, neliela atslodze pamatsastāvam.

Ieguvums arī tas, ka vēl papildu atveseļošanās diena iznāca savainotajām spēlētājām Ievai Tārei un Evijai Āzacei.

No favorītēm tāda vairāk "atpūtas" spēlē gan iznāca tikai abām Grieķijas "slepkavām" - Lienei Jansone, kas spēlēja tikai desmit minūtes un daļēji Ievai Kubliņai, kas laukumā pavadīja 22 minūtes.

No tālākā gala rezervistēm noteikti jāizceļ centra spēlētāja Aija Brumermane, kas droši iesaistījās šajā ne tuvu veiksmīgajā spēlē, turpat 18 minūšu laikā gūdama četrus punktus un izcīnīdama sešas atlēkušās bumbas.

Zane Teilāne (att. Rīga pret Serbiju un Melnkalni) izmantoja sev doto iespēju Eiropas meistarsacīkstēs.
Zane Teilāne (att. Rīga pret Serbiju un Melnkalni) izmantoja sev doto iespēju Eiropas meistarsacīkstēs. Foto: AFI

Latvijas izlases kopējā precizitāte metienos no spēles bez šaubām bija ļoti zema - 2p 16/56 (28,5%), 3p 2/10 (20,0%) un tika soda metieni bija normas robežās - 7/11 (63,6%).

Latvijas izlase šoreiz zaudēja arī cīņu zem groza - 34 pret 46.

Pirmo grozu šajā spēlē guva pretinieces un pēc TVNET Sports neatkarīgas ekspertes - Latvijas izlases bijušās spēlētājas Svetlanes Zitānes domām - tā ir zīme, ka komanda šo spēli zaudēs.

Nākamajā uzbrukumā Gunta Baško ar tālmetienu gan panāca 3:2, taču tā izrādījās pirmā un arī pēdējā reize, kas mūsu basketbolistes šajā mačā bija vadībā.

Tradīcijai ir zināms svars, jo visās trīs uzvarētajās spēlēs Latvijas izlase patiešām pirmā guva grozu, bet zaudētajā mačā ar Franciju - rezultātu savukārt atklāja pretinieces. Tomēr šajā gadījumā, šķiet, neglābtu pat visstabilākās tradīcijas pasaulē...

Elīna Zīke pieaugušo sabiedrībā vēl nejūtas droša, taču pret čehietēm guva neatsveramu pieredzi.
Elīna Zīke pieaugušo sabiedrībā vēl nejūtas droša, taču pret čehietēm guva neatsveramu pieredzi. Foto: AFI

Čehijas izlase, līdzīgi kā Latvija vakar pret Grieķiju, dominēja jau no pirmajām sekundēm un bija pārāka par mūsu komandu faktiski visos spēles elementos.

Pēc pirmās ceturtdaļas 12:25, bet nākamājās desmit minūtēs Latvija bija faktiski nokdaunā - 6:21 (!). Pēc pirmā puslaika iespaidīgs Čehijas izlases pārsvars 18:46.

Nosaukt to par nokdaunu šoreiz gan nebūtu īsti pareizi, jo Latvijas izlasei šīs spēles rezultāts varēja būs svarīgs tikai tad, ja izdotos uzvarēt ar vismaz 15 punktu pārsvaru, bet pret Čehiju tas tomēr bija kaut kas līdzīgs neiespējamajai misijai.

Jau pirmās ceturtdaļas vidū izlases galvenais treneris Raivo Otersons sāka plaši variēt ar sastāvu, vienu pēc otras sūtot laukumā rezervistes - Teilāni, Brumermani, Andu Eibeli un Elīnu Zīki.

Pirmajā puslaikā rezervistes tā arī nepaspēja īsti iejusties spēlē un neparādīja uz ko īsti ir spējīgas, taču otrais puslaiks jau parādīja, ka sajūtot spēles garšu, pakapēniski parādās arī pārliecība un tad jau vairs nav tālu arī līdz rezultātam.

Tas būs svarīgs jau piektdienas ceturtdaļfinālā pret spānietēm, kad eksperimentu laiks būs galā.

Latvijas izlasē vēl spēlēja un punktus guva: Baško 6 p., Kubliņa 6 p., Jansone 5 p., Zīke 0 p.+ 5 a.b., Eibele 0 p.+ 2 piesp., Eglīte 0 p.

Latvija pret Spāniju - piektdien pulksten 16.00 pēc Latvijas laika.

Ceturtdaļfinālu pāri Ankarā:

Lietuva - Polija 13.45 Latvija - Spānija 16.00 Francija - Krievija 18.15 Čehija - Turcija 20:30

Latvijas izlases sastāvs:

Zane Eglīte, Anda Eibele, Gunta Baško, Anete Jēkabsone, Ieva Tāre, Aija Brumermane, Elīna Zīke, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Evija Āzace, Zane Teilāne, Anita Mikāle. Galvenais treneris – Raivo Otersons, trenere - Maija Kubliņa.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu