Latvietes zaudē, bet nepadodas (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlase šodien Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedzīvoja pirmo zaudējumu, ar 50:67 piekāpjoties vienām no galvenajām favorītēm, Francijas basketbolistēm. Neskatoties uz neveiksmi, latvietes saglabā labas izredzes iekļūt labāko komandu astotniekā.

Pēc pirmā puslaika zaudējot pretiniecēm ar 18 punktu pārsvaru, Latvijas izlase, gods kam gods, nesalūza, bet turpināja cīnīties līdz galam un trešās ceturtdaļas galotnē samazināja rezultāta starpību līdz pat astoņiem punktiem.

Pa ceturtdaļām - 14:19, 8:21, 16:8, 12:19.

Latvijas izlase ar divām uzvarām A grupā šobrīd ieņem trešo vietu un otrdien pulksten 18.15 aizvadīs ļoti svarīgu spēli ar Grieķiju. Uzvara šajā spēlē latvietēm garantēs vietu ceturtdaļfinālā. Rīt turnīrā būs brīvdiena.

Latvijas izlasē rezultatīvākā jau trešo spēli pēc kārtas bija Anete Jēkabsone, kura šoreiz guva 15 punktus. Gunta Baško pievienoja 11 punktus (2p 5/11) un izcīnīja 13 (!) atlēkušās bumbas.

Ar 22,7 punktiem vidēji spēli Jēkabsone ir turnīra otra rezultatīvākā spēlētāja un ar 3,7 piespēlēm vidēji spēlē ieņem piekto vietu labāko asistentu konkurencē. Savukārt Baško ar 9,7 atlēkušajām bumbām pagaidām ieņem ceturto vietu.

Desmit punkti un septiņas atlēkušās bumbas pret Franciju bija Lienes Jansones kontā, bet Francijas izlasē visvairāk 12 punktus guva Odrija Gilespija.

Šī bija pirmā spēle, kurā Latvija zaudēja cīņu zem groziem 30 pret 37.

Jēkabsone šajā spēlē iemeta četrus no astoņiem divpunktu metieniem un raidīja grozā visus četrus soda metienus, kā arī izdarīja četras rezultatīvas piespēles un četrreiz pārtvēra pretinieču piespēles.

Viņa iemeta arī Latvijas izlases vienīgo tālmetienu (3p 1/5), bet kopumā latvietēm šajā spēles elementā šoreiz bija melnā diena.

Latvijas izlases statistika: 3p 1/13 (7,7%), sm 7/8 (87,5%), 2p 20/43 (46,5%).

Liene Jansone
Liene Jansone Foto: AFI

Pēc spoži aizvadītā otrā puslaika vakardienas mačā ar Vāciju, melnā diena bija arī Ieva Kubliņai, kas guva tikai četrus punktus (2p 2/9, 3p 0/3), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles.

Savainojumu dēl šajā spēlē mūsu komandai nevarēja palīdzēt Anita Mikāle un Evija Āzace, bet starta piecniekā laukumā devās Zane Eglīte, Zane Teilāne, Jēkabsone, Baško un Kubliņa.

Pirmās ceturtdaļas vidū nonākušas zaudētāju lomā ar 6:15, latvietes spēja atgūties un līdz mazajam pārraukumam samazināja rezultātu līdz 14:19.

Pirmā puslaika beigas bija ļoti neveiksmīgas un apjukušās latvietes trīs minūšu laikā nespēja gūt ne punkta, kamēr francūzietes visādos veidos plosīja mūsu komandas aizsardzību, līdz panāca šķietami graujošo 20:40.

2005. gada 4. septembris, Bursa. Gunta Baško laužas uz Francijas izlases grozu.
2005. gada 4. septembris, Bursa. Gunta Baško laužas uz Francijas izlases grozu. Foto: FIBA.com

Otro puslaiku latvietes sāka ļoti apņēmīgi un, pateicoties kustīgai un sīkstai aizsardzībai, piebremzēja pretinieču uzbrukumu. Sešus punktus pēc kārtas guva Jansone, un jau 32:44, bet trešās ceturtdaļas beigās vairs tikai astoņu punktu deficīts 38:46.

Tomēr pēdējā ceturtdaļā francūzietes atkal atguva spēles garšu, iemeta pāris tālmetienus un atjaunoja 16-19 punktu pārsvaru.

Pēdējās minūtēs izlases galvenais treneris Raivo Otersons komandas līderēm deva atpūtu un tā savu debiju Eiropas meistarsacīkstēs pieredzēja arī Anda Eibele un Aija Brumermane, kura paspēja gūt arī savus pirmos divus punktus.

Latvijas izlasē vēl spēlēja un punktus guva: Tāre 4 p., Teilāne 4 p., Brumermane 2 p., Zīke 0 p., Eglite 0 p.

Šodien grieķietes ar 54:61 zaudēja Čehijai, kura ir vienīgā komanda turnīrā, kas vēl nav zaudējusi nevienā spēlē. Pie pirmās uzvaras tika arī polietes, kas ar 66:56 apspēlēja Vāciju.

Turnīra pirmajās divās spēlēs Latvijas izlase ar 75:62 uzvarēja Poliju un ar 77:67 Vācijas valstsvienību.

Latvijas izlases sastāvs:

Anita Mikāle, Zane Eglīte, Anda Eibele, Gunta Baško, Anete Jēkabsone, Ieva Tāre, Aija Brumermane, Elīna Zīke, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Evija Āzace, Zane Teilāne. Galvenais treneris – Raivo Otersons, trenere - Maija Kubliņa.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu