Ar vienu bizi - jau ceturtdaļfinālā! (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas sieviešu basketbola izlase šodien Turcijā Eiropas meistarsacīkšu otrajā spēlē ar 77:67 uzvarēja Vāciju un ir ļoti tuvu tam, lai pirmoreiz komandas vēsturē iekļūtu turnīra ceturtdaļfinālā. Svētdien 20.30 - Latvija pret Franciju.

Līdzīgi kā vakardienas mačā ar Polijas izlasi, latvietes gandrīz no paša spēles sākuma izvirzījās vadībā, ar pašaizliedzīgu aizsardzību piebremzēja visus Vācijas izlases atspēlēšanās mēģinājumus, bet izšķirīgo pārsvaru nodrošināja tikai četras minūtes pirms spēles beigām.

Pa ceturtdaļām - 20:18, 14:12, 20:19, 23:18.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 25 punktiem bija Anete Jēkabsone, kura šodien demonstrēja lielisku precizitāti no tālās, vidējās un tuvās distances - 2p 7/11, 3p 3/5.

Jēkabsones devums komandas uzvarā bija arī astoņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Latvijas basketbolistes pagaidām ir kļuvušas par A grupas līderēm. Lai iekļūtu astotniekā, atlikušajās trīs spēlēs ar Franciju, Grieķiju un Čehiju ir jāizcīna viena uzvara, bet ļoti iespējams, ka arī divu uzvaru būs gana, lai sasniegtu vēl nebijušus augstumus Latvijas sieviešu basketbola vēsturē.

Rīt pulksten 20.30 Latvija mērosies spēkiem ar francūzietēm, kurām zaudēja pārbaudes turnīrā Francijā.

Šodien pret vācietēm ar 18 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un pieciem (!) bloķētiem metieniem izcēlās Ieva Kubliņa. Aizsardzībā viņa bija lieliska no pirmās līdz pēdējai minūtei, bet patīkamākais, ka spēles otrajā puslaikā arī viņas mestās bumbas sāka krist grozā (2p 6/10, 3p 1/5, sm 3/4).

Lieliska aizsardzībā jau otro maču pēc kārtas bija arī Gunta Baško, kura bez desmit punktiem izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un pārtvēra piecas pretinieču piespēles (vēl gan arī septiņas kļūdas).

Anete Jēkabsone - rezultatīvākā spēlētāja ne tika Latvijas izlasē, bet visā turnīrā.
Anete Jēkabsone - rezultatīvākā spēlētāja ne tika Latvijas izlasē, bet visā turnīrā. Foto: AFI

Deviņi punkti un septiņas atlēkušās bumbas Ievas Tāres rēķinā, bet septiņi punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Lienes Jansones ieguldījums ļoti svarīgajā Latvijas panākumā.

Arī šajā spēlē Latvijas izlase uzvarēja cīņā zem groziem: 44 pret 35.

Savainojuma dēļ nespēlēja saspēles vadītāja Anita Mikāle, kura izlaidīs arī rītdienas maču ar Franciju. Pret Vāciju saspēli epizodiski vadīja Zane Eglīte, tomēr lielākoties šajā ampluā darbojās Tāre.

Labākā Vācijas valstsvienībā bija latviešu izcelsmes spēlētāja Linda Frēliha ar 25 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un septiņām pārtvertām piespēlēm.

Spēles sākumā Latvijas basketbolistes nonāca zaudētāju lomā ar 2:8, taču jau pirmās ceturtdaļas vidū kopējiem spēkiem panāca izlīdzinājumu un drīz pēc tam izvirzījās arī vadībā - 9:8.

Otro tālmetienu spēlē iemetot Jēkabsonei, latvietes sestajā minūtē panāca lielāko pārsvaru spēlē 14:8.

Pēc pirmās ceturtdaļas 20:18 un, lai arī spēles turpinājumā vācietēm pāris reizes izdevās rezultātu izlīdzināt, pirmā puslaika izskaņā Latvijai atkal izdevās panākt sešu punktu pārsvaru - 32:26, bet ejot pārtraukumā - 34:30.

Uzbrukumā, tāpat kā pirmajā spēlē, neveiksmīgi turpināja spēlēt Kubliņa, kas meta garām gan no tālās distances, gan no groza apakšas.

Tajā pašā laikā aizsardzībā Kubliņa bija neaizstājama - ko vien vērti bija viņas trīs (!!!) bloki pēc kārtas viena Vācijas izlases uzbrukuma laikā...

Arī trešajā ceturtdaļā vācietes spēja panākt neizšķirtu 38:38 (trīs minūšu laikā punktus nespēja gūt neviena no komandām), kā arī epizodiski samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 48:47, tomēr ne vairāk..

Trešās ceturtdaļas galotnē sešus punktus divos uzbrukumos (2+1, 3p) guva Jēkabsone, un 54:49 pirms pēdējām desmit minūtēm.

Ieva Kubliņa. Beidzot arī viņai sāka krist.
Ieva Kubliņa. Beidzot arī viņai sāka krist. Foto: AFI

Izšķirīgo triecienu pretiniecēm latvietes deva ceturtās ceturtdaļas vidū, kad beidzot sāka krist Kubliņai (10 punkti cet.), bet aizsardzībā, nežēlojot sevi, cīnījās visas, un īpaši uzslavējama Evija Āzace, kas guva rokas īkšķa savainojumu.

Trīs minūtes pirms spēles beigām pēc Kubliņas tālmetiena un pustālā Latvija sasniedza lielāko pārsvaru šajā spēlē +13, un pat izmisīgais vāciešu presings vairs nespēja izmainīt šā mača likteni.

Uzvara! Godam un ar pacietību nopelnīta...

Latvijas izlasē vēl spēlēja un punktus guva: Āzace 4p.+ 4 a.b., Eglīte 2p., Teilāne 2p., Zīke 0 p. (Brumermane, Eibele - nespēlēja).

Komandas statistika: sm 15/24 (62,5%), 2p 25/46 (54,3%), 3p 4/18 (22,2%).

Latvijas izlases nākamās pretinieces Francijas basketbolistes sestdien izcīnīja pirmo uzvaru turnīrā, ar 71:56 pārspējot Grieķiju, savukārt čehietēm jau otrais iespaidīgais panākums - 64:47 mačā ar polietēm.

Lietuvietes ar 74:77 zaudēja Serbijai un Melnkalnei, un šī neveiksme viņām var sarežģīt iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases sastāvs:

Anita Mikāle, Zane Eglīte, Anda Eibele, Gunta Baško, Anete Jēkabsone, Ieva Tāre, Aija Brumermane, Elīna Zīke, Liene Jansone, Ieva Kubliņa, Evija Āzace, Zane Teilāne. Galvenais treneris – Raivo Otersons, trenere - Maija Kubliņa.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu