Rīga un Inčukalns cer labi nospēlēt Baltijas kausā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vīriešu volejbola komandas "Lāse/Robežsardze" un "Inčukalns/LU" cer veiksmīgi aizvadīt Baltijas kausa izcīņas finālturnīra mačus, kas šīs nedēļas nogalē - 5. un 6. martā notiks Daugavas sporta namā Rīgā.

Finālturnīrā iekļuvušas arī divas somu komandas. Pusfinālā 5. martā "Lāse/Robežsardze" tiksies ar "Raision Liomu", bet "Inčukalns"/LU pretinieki būs "Perungan Pojat", kuru rindās ir arī latvieši Uģis Krastiņš un Normunds Veinsbergs. Pirmais mačs sāksies pulksten 16, otrais - pulksten 18.30. Svētdien pulksten 13 paredzēts fināls un pulksten 16 spēle par trešo vietu. Pusfināla maču starp "Lāse/Robežsardze" un "Raision Liomu", kā arī finālspēli tiešraidē translēs arī Latvijas Televīzijas 7.programmā. "Lāse/Robežsardze" treneris Valts Mihelsons šodien preses konferencē norādīja, ka viņš cer uz savas komandas tikšanu finālā. "Ja netiksim, būsim nospēlējuši švaki," atzina Mihelsons, kas jau ir noskaidrojis, kuri spēlētāji sestdienas mačā laukumā dosies starta sastāvā. "Esam optimālajā sastāvā, komandas noskaņojums ir labs. Arī pirms diviem gadiem bijām finālā, kad izcīnījām trešo vietu Igaunijā. Tagad - divas Latvijas komandas finālturnīrā - rāda, ka volejbola līmenis valstī ir audzis." Mihelsons uzskata, ka rezultātu finālturnīrā lielā mērā ietekmēs psiholoģiskā noturība. "Vieglas šīs spēles nebūs," piebilda treneris. "Inčukalns/LU" treneris Aigars Birzulis savukārt norādīja, ka viņa komandas uzdevums finālturnīrā ir parādīt skatītājiem baudāmu sniegumu un izmantot sacensības, gatavojoties Latvijas čempionāta spēlēm. "Pirmoreiz esam finālturnīrā. Sezonas sākumā klusībā uz to cerējām un esam gandarīti, ka tas ir izdevies. Prieks, ka varēsim samērot spēkus ar vienu no Somijas čempionāta līderkomandām. Viens no līderiem tajā ir Uģis Krastiņš, bet Veinbergs ir viens no labākajiem volejbolistiem Somijā. Mūsu uzdevums - parādīt labu spēli skatītājiem, un to centīsimies realizēt. Ja izdosies, arī rezultāts būs labvēlīgs," cer treneris. Abi treneri pauda viedokli, ka daudz šajos mačos izšķirs serves. "Ja viņiem [serves] aiziet, tad cīnīties ar viņiem ir ļoti, ļoti grūti," atklāja Mihelsons. Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis uzskata, ka Baltijas kausa turnīra sezona bijusi veiksmīga. "Ir pamats optimismam, lai apgalvotu, ka jau tuvākajos gados Latvijas volejbols atgūs to slavu un popularitāti, kādu tas bija iekarojis astoņdesmitajos gados," norāda Sausnītis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu