Latvijas pārim bronza pasaules čempionātā junioriem Latīņamerikas dejās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksis Visockis un Kerija Ziemele
Aleksis Visockis un Kerija Ziemele Foto: Publicitātes foto

Lielisku panākumu Spānijas pilsētā Bilbao notikušajā pasaules čempionātā junioriem (14-15 g.) Latīņamerikas (LA) dejās guvuši rīdzinieki Aleksis Visockis un Kerija Ziemele, kuri izcīnīja bronzas medaļas, bet otrs mūsu pāris rīdzinieki Kirils Bogačovs Kudrevatihs/Milana Knirko 70 pāru konkurencē ieņēma 22. vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Pagājušajā gadā Aleksis Visockis un Kerija Ziemele (SDK “Dzintars”) pasaules čempionātā junioriem iekļuva ceturtdaļfinālā un ieņēma 17.vietu. Šogad viņi bija daudz trenējušies pie ārvalstu speciālistiem, progresējuši un līdz ar to mērķēja daudz augstāk – ne tikai uz pusfinālu, bet arī finālu. Jau ar pirmajām kārtām Aleksis ar Keriju apliecināja, ka būs reāli fināla pretendenti.

Gan astotdaļfinālā, gan ceturtdaļfinālā un arī pusfinālā viņu iegūto punktu summa piecās dejās bija starp labākajiem trim rezultātiem, līdz ar to valsts čempionāta pirmās vietas ieguvēji pārliecinoši iekļuva fināla sešiniekā, piesakoties arī uz medaļu izcīnīšanu. Lai arī mūsu pāris pusfinālā uzrādīja gandrīz identisku rezultātu ar lietuviešiem, tomēr finālā rīdziniekiem par trešo vietu ļoti spraigi nācās cīnīties ar Rumānijas dejotājiem. Sambā, ča-ča-ča, rumbā un pasodoblē labāki bija mūsējie, bet tikai pēdējā dejā džaivā virsroku ņēma rumāņi. Tādējādi Aleksim un Kerijai izdevās izcīnīt trešo vietu. Latvijas reitinga otrais pāris Kirils Bogačovs Kudrevatihs un Milana Knirko (Škutāna deju skola) pārvarēja pirmās divas kārtas un iekļuva ceturtdaļfinālā (24 pāri), kur ieņēma 22. vietu.

Finālā galvas tiesu pārāki pār citiem bija abi Krievijas pāri. Uzvarot visās piecās dejās, par čempioniem kļuva Jaroslavs Kiseļevs un Sofija Fiļipčuka, kuri pārliecinoši uzvarēja arī maijā Salaspilī notikušajā pasaules reitinga turnīrā junioriem LA dejās. Fināla sešinieku noslēdza Moldovas un Lietuvas dejotāji, bet tieši aiz fināla 7. un 8. vietā ierindojās abi Igaunijas pāri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu