"Mogo" hokejisti kļūst par "Kurbada" pretiniekiem OHL finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
HK "Mogo" hokejisti
HK "Mogo" hokejisti Foto: lhf.lv

"Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālā otrdien iekļuva "Mogo" komanda, kas tādējādi cīņā par titulu sacentīsies ar iepriekšējo divu gadu Latvijas čempionu "Kurbads".

Pusfināla ceturtajā spēlē "Mogo" izbraukumā ar 6:1 (3:0, 2:0, 1:1) sagrāva "Prizmu", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0.

Jau trīs minūšu un desmit sekunžu laikā "Mogo" pēc Gata Gricinska un Jāņa Ozoliņa precīzajiem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, bet 14.minūtē Andris Siksnis pārsvaru trīskāršoja.

Otrajā periodā ar diviem precīziem metieniem izcēlās Rihards Marenis, bet 47.minūtē Toms Opelts panāca jau 6:0.

"Prizma" gan spēja atbildēt ar goda vārtiem, kurus 56.minūtē guva Edijs Brahmanis, bet pēc tam rezultāts vairs nemainījās.

"Mogo" un "Kurbads" pašmāju čempionātos tiksies trešo reizi, bet abos iepriekšējos gadījumos uzvaras dalītas uz pusēm.

"Kurbads" savā pusfināla sērijā ar 4-0 uzvarēja pagājušās sezonas vicečempioni "Zemgali"/LLU. Finālsērijas sākums paredzēts 21.martā, un arī tā ilgs līdz četrām uzvarām.

Savukārt bronzu pēc pusfinālu noslēgšanās nodrošināja "Zemgale"/LLU, jo tā regulārajā čempionātā bija augstākā vietā par "Prizmu".

OHL regulārā čempionāta kopvērtējumā uzvarēja "Mogo", otrie bija "Kurbads" hokejisti, trešo vietu ieņēma "Zemgale"/LLU, bet ceturtā bija "Prizma". Šīs četras vienības nodrošināja iespēju sacensties pusfinālā.

Aiz pirmā četrinieka sekoja "Liepāja", Hokeja skola "Rīga" un "Lido", kurām "play-off" gāja secen.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīja sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm.

Pusfinālu uzvarētāji tika finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņēma tā komanda, kas ieguva augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu