Stojanovičs: Latvijas futbola izlase ir pārmaiņu procesā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas Futbola federācija (LFF) trešdien iepazīstināja ar jauno nacionālās komandas galveno treneri Slavišu Stojanoviču, kurš arī nosauca izlases kandidātu sarakstu pirmajiem diviem 2020. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra mačiem izbraukumā pret Maķedoniju (21. marts) un Poliju (24. marts). Slovēnijas speciālists neslēpa, ka valstsvienība ir pārmaiņu procesā. 

"Ticam, ka viņa profesionalitāte un mērķtiecība ne tikai ļaus izlasei apvienot cīņas gribu, bet tas arī materializēsies lepnumā un vairs nebūs tikai vēlmju līmenī," sacīja LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. "Ar treneri noslēgts ilgtermiņa līgums, un mērķis ir veidot vienotu izlasi, kas varētu sasniegt augstus rezultātus. Esam pārliecināti, ka treneris ir profesionālis, mērķtiecīgs un viņa vadībā varēsim sasniegt vēlamos rezultātus." 

Stojanovičs 2017. gada sezonas izskaņā vadīja pašmāju klubu "Riga FC", ar kuru Virslīgas čempionātā ierindojās trešajā vietā un iekļuva Latvijas kausa finālā. Iegūtās bronzas medaļas Virslīgā klubam bija pirmās godalgas tā vēsturē.

"Ir patīkami atgriezties Rīgā un ieraudzīt pazīstamas sejas un apmeklēt pazīstamas vietas. Par mani publiskajā telpā līdz šim izskanēja daudz un dažāda informācija, arī nepatiesa. Decembrī saņēmu zvanu no LFF prezidenta Kaspara Gorkša, kurš piedāvāja kļūt par Latvijas valstsvienības galveno treneri, līdz februārī panācām vienošanos," sacīja Stojanovičs. 

Slovēnijas speciālists Stojanovičs, kurš vairākas reizes kļuvis par valsts čempionu gan Slovēnijā, gan Serbijā, vienlaikus izpelnoties arī dažādas individuālās balvas, ar LFF noslēdzis trīs gadu līgumu.

"Man ir liels gods kļūt par Latvijas izlases galveno treneri. Tā ir liela atbildība. Šī man nav pirmā pieredze izlases galvenā trenera amatā. Zinu, cik šis darbs ir specifisks, un centīšos atrast labāko veidu, lai celtu Latvijas izlasi jaunā līmenī. Mums jāizkļūst no grūtās situācijas un jākļūst labākiem kā komandai. Izlase ir spēlētāju augstākais punkts, un tas futbolistiem ir jāapzinās," norādīja jaunais Latvijas futbola izlases galvenais treneris.

Treneru kolektīvā viņam pievienosies speciālists no Serbijas un Slovēnijas. Tiks piesaistīti arī vietējie treneri, tostarp vārtsargu. 

"Man nepatīk runāt par pagātni. Mums ir jāsaprot, kādā situācijā mēs esam, un jāturas pie pamatiem. Ja nepiepildīsies manas vīzijas, tad tas būs līmenis, kurā mēs šobrīd atrodamies," uzsvēra Stojanovičs. "Izlasē esam pulcējušies, lai spēlētu pret citu valstu un pasaules labākajiem futbolistiem." 

"Vēlos iepriekš izlasē spēlējušajiem spēlētājiem dot vēl vienu iespēju un strādāt ar manu futbola filozofiju. Vairākās pozīcijās mums nav lielas izvēles iespējas," teica Stojanovičs. "Latvijas valstsvienībai šīs ir pārmaiņu posms. Šis darbs man ir liels izaicinājums, tiesa, man bija arī vairākas citas darba iespējas." 

Paplašinātajā kandidātu sarakstā iekļauti 28 spēlētāji, bet valstsvienības nometni 17. martā plānots sākt ar 25 spēlētāju kuplu sastāvu, kurā pēc gaidāmajām šīs nedēļas klubu spēlēm ir iespējamas izmaiņas. Tāpat līdz nedēļas beigām tiks nosaukts izlases apkalpojošais personāls.

Pēc pirmajām divām 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm Latvijas izlase atkal vienkopus pulcēsies jūnijā, kad Daugavas stadions Rīgā uzņems mačus pret Izraēlu (7. jūnijs) un Slovēniju (10. jūnijs).

Vēl Latvijas izlases apakšgrupā spēlē Austrija, ar kuru 6. septembrī izbraukumā komanda noslēgs atlases sacensību pirmo apli. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu