Medijs: Mbapē ir Zidāna prioritāte un "Real" piedāvās 280 miljonus eiro

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kiljans Mbapē
Kiljans Mbapē Foto: AFP/LETA

Galvenā trenera Zinedina Zidāna prioritāte vasarā gaidāmajā futbolistu pāreju periodā būšot Kiljans Mbapē, par kura iegādāšanos Spānijas klubs Madrides "Real" esot gatavs maksāt pasaules rekordlielu summu 280 miljoni eiro, vēsta portāls "France Football".

Zidāns pirms divarpus nedēļām atgriezās "Real" komandas galvenā trenera amatā. Viņa vadībā Madrides klubs iepriekšējās trīs sezonas pēc kārtas triumfēja UEFA Čempionu līgā,

Viņš ir pirmais treneris vēsturē, kuram izdevies UEFA Čempionu līgā triumfēt trīs gadus pēc kārtas, taču pagājušajā vasarā Zidāns negaidīti atstāja "Real" un veltīja laiku atpūtai.

Pirms komandā atgriezās Zidāns, "Real" šosezon spēlēja ļoti neveiksmīgi. Madrides klubs sensacionāli izstājās no UEFA Čempionu līgas, astotdaļfinālā zaudējot Nīderlandes klubam Amsterdamas "Ajax".

Viens no pasaulē slavenākajiem un bagātākajiem futbola klubiem Spānijas čempionāta kopvērtējumā ieņem tikai 3. vietu. "Real" atpaliek 2 punktus no Madrides "Atletico" un 12 punktus no līderes "Barcelona".

"France Football" vēsta, ka Zidāns vasarā varēs tērēt 500 miljonus eiro jaunu spēlētāju iegādei. 400 miljoni no šīs summas esot jau garantēti, bet 100 miljoni tikšot iegūti, ja izdosies pārdot velsiešu futbolistu Geretu Beilu.

Sastāva pārbūvē Zidāna prioritāte esot 20 gadus vecais francūzis Mbapē, kurš pārstāv Parīzes "Saint-Germain" (PSG). Par uzbrucēja pārēju "Real" varētu samaksāt 280 miljonus eiro, kas būtu jauns pasaules rekords futbola vēsturē.

Šobrīd pasaules rekords futbolista līguma izpirkuma maksai ir 222 miljoni eiro. Šādu summu 2017. gadā PSG samaksāja "Barcelona" komandai par brazīlieti Neimaru.

Savukārt otrs visu laiku lielākais futbolista pārejas darījums bija Mbapē pārcelšanās no "Monaco" komandas uz PSG par 180 miljoniem eiro.

Zidāns vēloties "Real" komandai piesaistīt arī beļģu uzbrūkošo pussargu Edenu Azāru no Londonas "Chelsea" un franču pussargu Polu Pogbā no Mančestras "United".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu