"Ogres" basketbolisti nonāk uzvaras attālumā no LBL pusfināla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Ogre" basketbolisti
"Ogre" basketbolisti Foto: www.bkogre.lv

"Ogre" ceturtdien nonāca vairs tikai uzvaras attālumā no "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla.

Ceturtdaļfināla otrajā mačā "Ogre" izbraukumā ar rezultātu 93:82 (15:14, 29:17, 25:24, 24:27) uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) basketbolistus, sērijā līdz trim uzvarām panākot jau 2-0.

Uzvarētāju rindās 23 punktus iemeta Viktors Iļjins, kamēr 20 punkti Edgaram Lasenbergam. Savukārt Valmieras kluba sastāvā teicams bija pieredzējušais Jānis Kaufmanis, kurš guva 28 punktus, bet 16 punktus pievienoja Edmunds Elksnis.

Pēc pārliecinošas uzvaras pirmajā spēlē "Ogres" basketbolistiem piederēja iniciatīva arī ceturtdienas mača pirmajā puslaikā, ko izdevās noslēgt ar 44:31. Lai arī otrā puslaika sākumā viesu pārsvars nedaudz pieauga, valmierieši cīnījās atzīstami un neļāva sāncenšiem veikt vēl kādu izrāvienu.

Savukārt nedaudz vairāk nekā četras minūtes pirms pamatlaika beigām Valters Jānis Liepiņš ar precīzu trejaci samazināja starpību vairs tikai līdz sešiem punktiem (73:79), tomēr pēc tam mājiniekiem vairs tuvāk pietuvoties neizdevās, ciešot zaudējumu.

Potītes traumā šajā spēlē iedzīvojās viens no "Ogres" līderiem Rinalds Sirsniņš, kuram mačs līdz ar to noslēdzās priekšlaicīgi.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajā spēlē "Ogre" otrdien savā laukumā uzvarēja ar 100:81.

Šīs sērijas nākamais un, iespējams, pēdējais mačs būs sestdien.

Abās savstarpējās spēlēs Latvijas-Igaunijas līgā pārāki ar 92:71 un 86:71 bija "Ogres" basketbolisti. "Ogres" komanda apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā ieņēma ceturto vietu un iekļuva "Final Four" turnīra, kur aizvadīja divas sīvas cīņas un samierinājās ar ceturto vietu. Tikmēr valmierieši Latvijas-Igaunijas līgas regulārajā turnīrā ieņēma 12.vietu, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties.

Ņemot vērā Latvijas komandas, "Ogre" bija trešā, bet "Valmiera Glass"/ViA - sestā, tādējādi abas tiekas LBL ceturtdaļfinālā.

Šī pāra uzvarētāja pusfinālā cīnīsies ar "VEF Rīga" basketbolistiem.

Otrā ceturtdaļfinālā "Jūrmala"/"Betsafe" ir vadībā 1-0 pret "Latvijas Universitāte" (LU) komandu. Šī dueļa spēcīgākā komanda pusfinālā tiksies ar čempioni "Ventspili".

Izslēgšanas turnīra pirmā kārta brīva ir "Ventspils" un "VEF Rīga" vienībām - divām spēcīgākajām pašmāju komandām pēc Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pamatturnīra. "Ventspils" nedēļas nogalē kļuva par Latvijas-Igaunijas līgas čempioni, finālā pārspējot "VEF Rīga" komandu.

Sezonu jau noslēgušas "Liepāja" un "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" komandas, kas netika pašmāju sešu labāko vienību pulkā.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica "VEF Rīga" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu