Teodors Bļugers: Rūgtuma sajūta vēl nav pārgājusi

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Edijs Pālens/LETA

Viens no Latvijas nacionālās hokeja komandas līderiem Teodors Bļugers neslēpj, ka rūgtuma sajūta pēc zaudējuma 1:3 pasaules čempionātā Bratislavā Šveices valstsvienībai nav pārgājusi. Pirmdienas treniņā viņš vienu daļa laika veltīja, slīpējot metienu. Grib atklāt savu vārtu guvumu kontu. 

"Rūgtums pēc vakardienas spēles [pret Šveici] nav pārgājis. Mēs labi nospēlējām, bija labas iespējas tikt pie punktiem. Protams, priekšā vēl ir spēles, kurās būs jāpaņem punkti pret tādiem spēcīgiem pretiniekiem kā krievi, zviedri un čehi," žurnālistiem teica Bļugers. "Bija iespējas, kuras neizmantojām, kas tagad radīs grūtības."

Fiziski viņš pēc aizvadītām divām spēlēm divās dienās jūtas labi. Nogurumu nejūt. Šāds spēļu ritms ir ierasta lieta Ziemeļamerikā. 

Pirmdienas treniņā Bļugers kopā ar Rūdolfu Balceru un Ronaldu Ķēniņu atstrādāja metienus no vidējas distances. 

"Vienmēr ir ko uzlabot. Pirmajās divās spēlēs izdarīju sešus metienus un neviens gols. Tas nav labs rādītājs. Protams, gribas gūt vārtus un uz to arī nedaudz pastrādājām," skaidroja Bļugers. "Pret itāļiem viegli nebūs. Būs svarīgi pirmajiem gūt vārtus."

Rokas pirksta savainojuma dēļ pasaules čempionāts ir noslēdzies Rodrigo Ābolam. Bļugers gan nemācēja teikt kā un vai tas ietekmēs viņa virknējumu. Līdz šim spēlēja kopā ar brāļiem Bukartiem. 

Čempionātam treneru korpuss pirmdien pieteica Māri Bičevski. 

 

"Koncentrējamies katrai nākamajai spēlei. Tagad pret Itāliju. Mums ir trīs punkti priekšā rītdien un gatavojamies tos paņemt," teica Bļugers, kurš līdzšinējos divos mačos atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm. 

Bļugers pagaidām ir visa turnīra otrais labākais cīnītājs iemetienos. Viņš piedalījies 40 iemetienos, uzvarot 25 jeb 72,73%. 

"Katra spēle ir savādāka, bet es mēģināšu turpināt tādā pašā garā," sacīja Bļugers. 

Latvija - Itālija spēkiem mērosies otrdien plkst. 17.15 pēc Latvijas laika. Itālijas komanda ir B grupas pastarīte. Tās vārtu attiecība ir 0:17. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu