Somijas treneris: Pierādījām, ka arī Eiropā spēlējošie hokejisti ir labi (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Juka Jalonens
Juka Jalonens Foto: EPA/Scanpix

Somijas hokeja izlase Slovākijā aizvadītajā pasaules čempionātā pierādījusi, ka arī Eiropā spēlējošie hokejisti ir labi, pauda komandas galvenais treneris Juka Jalonens.

Somijas hokeja izlase svētdien pasaules čempionāta finālā ar 3:1 apspēlēja Kanādu, negaidīti kļūstot par planētas čempioni. Somiem komandas kodolu veidoja vietējā čempionāta hokejisti, kā arī bija spēlētāji no Ziemeļamerikas, Šveices un Kontinentālās hokeja līgas (KHL).

"Šis bija īpašs piedzīvojums. Šīs trīs komandas - Zviedrija, Krievija un Kanāda, ko pieveicām šo dienu laikā, - ir pilnībā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības," portāls Iltalehti.fi" citē Jalonena teikto.

"Demonstrējām lielisku sniegumu. Tas apliecina, ka arī Eiropā spēlējošie hokejisti prot demonstrēt labu spēli."

Jalonens gan uzsvēra, ka labprāt nākotnē sagaidītu papildspēkus no NHL. No šā turnīra somiem šogad bija tikai divi hokejisti.

"Ir būtiski sastāvā iekļaut hokejistus no NHL. Viņi mums ir vajadzīgi," neslēpa speciālists.

"Ja 2011.gadā, kad iepriekšējo reizi uzvarējām pasaules čempionātā, tā bija Miko Koivu komanda, tad šogad tā bija Marko Antilas. Vienībā bija lieliski līderi, kuri savā ziņā bija ļoti atšķirīgi - katram savi plusi. Nometnes laikā sapratu, ka Antilas personā esam atraduši kapteini. Viņš pēdējo trīs maču laikā parādīja teicamu sniegumu, gūdams trīs vārtus," tikmēr Jalonenu citē "Hs.fi".

Ļoti gandarīts par uzvaru bija arī Antila.

"Izcīnītais kauss ir diezgan smags. Tagad izbaudu gūti panākumu, šis ir lielisks sasniegums," uzsvēra hokejists.

"Ļoti gribēju kaut ko izcīnīt, jo neko daudz pieaugušo vecumā neesmu ieguvis."

Savukārt Kanādas izlases galvenais treneris Alēns Viņols par spīti zaudējumam finālā pauda lepnumu par savu komandu.

"Esam ļoti lepni par to, kā hokejisti šajā pasaules čempionātā cīnījās. Protams, esam sarūgtināti par galarezultātu, tomēr cīņasspars bija augstā līmenī. Finālā nespējām izmantot vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, kamēr somiem tas izdevās. Somijai šajā turnīrā bija ļoti laba komanda, un viņi spēlēja ļoti labi," uzskata Viņols.

Zīmīgi, ka Somija iepriekšējo reizi pasaules čempionātā triumfēja 2011.gadā, turnīram notiekot tieši Slovākijā, turklāt arī toreiz komandas galvenais treneris bija Jalonens.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu