Somijas hokeja izlasi Helsinkos sveic aptuveni 50 000 līdzjutēju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Somijas hokeja līdzjutēji
Somijas hokeja līdzjutēji Foto: Reuters/ScanPix

2019.gada pasaules čempioni hokejā Somiju pirmdien Kaisaniemi parkā, Helsinku centrā, sveica aptuveni 50 000 līdzjutēju, liecina vietējo varasiestāžu aprēķini.

Svētdien Somija pasaules čempionāta finālā ar 3:1 pieveica Kanādu.

Pasaules čempioni dzimtenē atgriezās pirmdienas pēcpusdienā, "Finnair" lidmašīnu eskortējot Somijas Gaisa spēku lidaparātiem. Helsinku lidostā hokejistus sagaidīja ģimenes un mediji.

Turpinājumā pasaules čempioni devās uz pilsētas centru, kur vakarpusē uz skatuves sākās uzvaras svinības aptuveni 50 000 līdzjutēju priekšā. Pirms uz skatuves kāpa vīru hokeja izlase, tika sveikta arī Somijas U-20 komanda, kas šosezon kļuva par pasaules junioru čempioni, kā arī sieviešu valstsvienība, kas izcīnīja sudraba medaļas.

"Tas bija neticams skats, kad ieradāmies ar autobusu un redzējām līdzjutēju jūru," teica finālā divus vārtus guvušais Marko Antila.

Somijas hokeja izlase uz skatuves dziedāja līdzi "Queen" dziesmai "We are the champions" un pacēla virs galvas čempionu trofeju. Pasākumā piedalījās mūziķis Artu Viskari, reperis Gettomasa un citi mākslinieki.

Pasākuma oficiāla daļa beidzās ap plkst.21.20 pēc vietējā laika.

Somijas valstsvienība par pasaules čempioni kļuvusi 1995., 2011. un nu arī 2019.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu