Krievijas hokejists Plotņikovs: Balcers, Bļugers? Tādus spēlētājus es nezinu (9)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Sergejs Plotņikovs
Sergejs Plotņikovs Foto: SIPA/Scanpix

Krievijas hokeja izlases uzbrucējs Sergejs Plotņikovs uzskata, ka Latvijas komandā pasaules čempionātā (PČ) nav zvaigžņu, bet izcēla Miku Indraši. Par Rūdolfu Balceru un Teodoru Bļugeru viņš neko nav dzirdējis. Vadoties pēc iepriekšējo divu gadu čempionātiem, Plotņikovs prognozē, ka Latvija pie labas veiksmes var aizspēlēties līdz pusfinālam. 

"Latvijai ir pietiekoši laba komanda, bet nav zvaigžņu. No pagājušā un aizpagājušā gada atceros, ka Latvija spēlē savu hokeju, ātru un arī agresīvu. Tā ļoti ātri spēj pārkārtot savu spēli, ja tas ir nepieciešams," portālam TVNET pastāstīja Plotņikovs.

Viņš piedalījās čempionāta pirmajā spēlē pret Norvēģiju, kurā Krievijas hokejisti bija pārāki ar 5:2. Otrajā mačā pret Čehiju Plotņikovs netika iekļauts sastāvā un nespēlēs arī trešdien pret Itāliju, atklāja Krievijas izlases preses sekretārs Marats Safins. 

Plotņikovam, kurš iepriekšējā sezonā Sanktpēterburgas SKA sastāvā KHL regulārajā čempionātā 61 mačā guva 19 vārtus un veica 20 rezultatīvas piespēles, pagaidām neatrodas vieta izlases sastāvā. 

"Latvijas valstsvienība veiksmīgi var jaukt pretiniekam uzbrukuma iesākšanu. Komanda spēlē spēcīgāko divīzijā, var iekļūt ceturtdaļfinālā un pat aizspēlēties līdz pusfinālam. Man vismaz tā liekas. Un tas jau Latvijai būtu ļoti labs rezultāts," norādīja 28 gadus vecais Plotņikovs. 

 

"Balcers, Bļugers? Tādus spēlētājus es nezinu. Zinu Kasparu Daugaviņu, bet viņš laikam te nespēlē. Jā, zinu arī Miku Indraši, viņš ir ļoti meistarīgs. Arī vārtsargu zinu, kas spēlēja Šveicē [domāts Elvis Merzļikins]. Visus Rēdlihus zinu, bet neviens no viņiem te laikam nav. Tie, kuri spēlē Rīgas "Dinamo" sastāvā, tos es zinu un zinu, uz ko viņi ir spējīgi," teica Plotņikovs. 

Ar Krievijas izlasi Boba Hārtlija vadītajai Latvijas izlasei jātiekas 18. maijā. 

"Latvija pret mums droši vien spēlēs aizsardzībā un centīsies neļaut Krievijas meistarīgākajiem spēlētājiem parādīt savu varējumu. Tas noteikti būs Latvijas pirmais uzdevums," runājot par gaidāmo spēli, sacīja Plotņikovs. "Mums pašiem būs jāspēlē uzbrūkošs, kombinācijām bagāts hokejs un tad arī būs rezultāts."

Viņš neslēpa, ka Krievijas izlases mērķis pasaules čempionātā ir tikai un vienīgi zelta medaļas. 

"Ja mēs paskatāmies uz Krievijas komandas sastāvu, tad nekas cits kā zelts mūs neapmierinās," teica Plotņikovs. 

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu