Kristers Gudļevskis: Psiholoģiski nebija viegli

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Gudļevskis
Kristers Gudļevskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās komandas vārtsargs Kristers Gudļevskis pauda gandarījumu par izcīnīto uzvaru 3:0 pasaules čempionāta (PČ) mačā Bratislavā pār Itāliju. Viņš neslēpa, ka psiholoģiski nebija viegli, jo pretinieks salīdzinoši reti apdraudēja vārtus. 

"Galvenais, ka izcīnījām trīs punktus un tagad varam gatavoties nākamajām spēlēm," žurnālistiem sacīja Gudļevskis. "Psiholoģiski nebija viegli, jo nebija daudz metienu un man kaut kā bija jāpaliek siltam." 

Gudļevskis atvairīja visus 15 sāncenšu metienus, aizvadot sauso spēli. Itālijas komanda trijos mačos nav guvusi vārtus, kamēr savos ielaidusi 20 ripas. 

Trešās trešdaļas izskaņā Gudļevskim talkā nāca vārtu stabiņš, kad pēc viena no itāļu metieniem ripa atsitās pret tālo vārtu stabu. "Jā, paveicās. Šodien laikam bija mūsu diena. Viņiem arī neieskaitīja vārtus, kad fiksēja zonu. Viss kārtībā un labi, ka tā viss beidzās," teica Latvijas izlases vārtsargs. "Centos koncentrēties, domājot, ka man jāpaņem katrs nākamais metiens un jāturpina savs darbs."

 

Gudļevskis aizvadīja savu otro maču turnīrā. Viņš sargāja vārtus sacensību ievadmačā pret Austriju, kurā Latvija svinēja virsroku ar rezultātu 5:2. 

"Mēs visu darījām pareizi. Manuprāt, lieliski. Tā ripa varbūt negāja tik labi kā mums gribētos, bet šāda uzvara mums ir daudz vērtīgāka, nekā ja uzvarētu, piemēram, ar 9:0. Būšu gatavs spēlēt čempionātā arī turpmāk.". 

Nākamo spēli Boba Hārtlija vadītā komanda aizvadīs ceturtdien, kad jātiekas ar Čehijas valstsvienību. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu