Basketbolists Gulbis Ventspilī spēlēs vēl divas sezonas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Māris Gulbis
Māris Gulbis Foto: www.fiba.basketball/europecup

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempione un Latvijas vicečempione "Ventspils" savā sastāvā noturējusi ilggadējo kapteini Māri Gulbi, tikmēr "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" komandā paliks pagājušās sezonas debitants Valters Liepiņš, vēstīja abu klubu sociālie tīkli.

Gulbis aizvadītajā sezonā "Ventspils" rindās kļuva par Latvijas-Igaunijas līgas čempionu, bet Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs kurzemnieki finālā atzina "VEF Rīga" pārākumu. Tāpat basketbolists pērn spēlēja FIBA Čempionu līgas turnīrā, kurā Latvijas komandai neizdevās iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Čempionu līgas spēlēs Gulbis 12 mačos caurmērā izcēlās ar 11,7 punktiem un 4,2 atlēkušajām bumbām, bet Latvijas - Igaunijas līgā viņa rēķinā 28 spēles, kurās vidēji gūti 12,3 punkti un izcīnītas 4,4 atlēkušās bumbas. Tikmēr Latvijas čempionāta astoņās izslēgšanas turnīra spēlēs viņš vidēji guva 8,4 punktus, izcīnīdams 3,1 atlēkušo bumbu.

Gulbis savu profesionālā basketbolista karjeru sāka 2000.gadā, kad debitēja "Lainers" komandā, vēlāk trīs sezonas aizvadot arī tās turpinājumā "Barons". Vēlāk Gulbis spēlējis arī "Valmieras", "VEF Rīga" un "Zemgales" komandās. Savukārt ārzemēs viņš pārstāvējis Lietuvas klubu "Šiauliai" un Portugāles vienību "Vitoria".

Nākamajā sezonā ventspilnieku rindās būs arī Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Jānis Bērziņš, Dāvids Vīksne un Ronalds Zaķis. Tikmēr nesen klubam pievienojušies Jānis Kaufmanis, Linards Jaunzems un Klāvs Čavars, kā arī amerikāņu saspēles vadītājs Džeilons Teits. Tāpat komandai ir jauns treneris - Artūrs Visockis-Rubenis.

Savukārt cits Latvijas klubs "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" savās rindās noturējis Liepiņu, kurš pērn debitēja Latvijas-Igaunijas čempionātā, bet mediju vērtējumā viņš izpelnījās ļoti labas atsauksmes.

Apvienotajā čempionātā Liepiņš valmieriešu rindās aizvadīja visas 28 spēles, no kurām puse uzsāktas sākumsastāvā. Vieglā uzbrucēja pozīcijas spēlētājs vidēji mačā izcēlās ar 7,9 punktiem, realizējot 33% no izpildītajiem tālmetieniem, kā arī sakrājot 5,6 atlēkušās bumbas. Latvijas čempionāta izslēgšanas mačos pret "Ogri" Liepiņš caurmērā sakrāja astoņus punktus un sešas atlēkušās bumbas.

Liepiņš pievienojās “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” basketbola sistēmai 2017.gadā, spēlējot gan Latvijas basketbola līgas (LBL) 3.divīzijas, gan 2.divīzijas turnīros. Uzbrucējs jaunatnes vecumā bija viens no vadošajiem spēlētājiem sava gadagājuma Valmieras komandā, bet aizvadītajā vasarā Liepiņš pārstāvēja Latvijas U20 izlasi Eiropas čempionātā.

"Esmu priecīgs un lepns pārstāvēt "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" komandu vēl uz vismaz vienu sezonu. Lai arī daļa komandas nomainīsies, tas nekādā ziņā nemazinās mūsu cīņas sparu katrā spēlē," uzsvēra basketbolists. "Noteikti komandas ambīcijas būs lielākas nekā iepriekš gan laukumā, gan ārpus tā."

Tāpat Valmieras komandā nākamsezon spēlēs labi pazīstamie Edmunds Elksnis, Jānis Engers un Klāvs Dubults. Tikmēr debiju šajā vienībā piedzīvos ventspilnieks Roberts Blumbergs, kurš iepriekš studēja ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu