Pasaules kausa spēka rangs: ASV basketbolisti tikai trešie

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Ķīnā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā noslēdzies turnīra pirmais posms, kurā noskaidrotas 16 labākās komandas, kas turpinās cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) publicējusi komandu spēka rangu, balstoties uz pirmajās spēlēs parādīto sniegumu.

1. Serbija (3 uzvaras, 0 zaudējumu)

Turnīrā visas 32 komandas katra aizvadījusi pa trim spēlēm. Ar vidēji mačā 107,7 punktiem Serbija šobrīd ir sacensību rezultatīvākā komanda. Tuvākā sekotāja ir Jaunzēlande (94,7), taču šī komanda nav iekļuvusi Top 16 un cīņu par ceturtdaļfinālu neturpinās.

Serbijas izlases līderis Bogdans Bogdanovičs trīs spēlēs vidēji 24,5 minūtēs guvis 24,0 punktus. Viņš patlaban ir Pasaules kausa otrais rezultatīvākais spēlētājs pēc Jaunzēlandes valstsvienības līdera Korija Vebstera, kurš vidēji atzīmējies ar 25 punktiem.

Bogdanovičs teicami uzbrucis grozam no tālās distances, realizējot 15 no 23 izpildītajiem tālmetieniem (Lietuvas izlasei kopā ir 16 trāpīti trejači). Patlaban 27 gadus vecais Serbijas basketbolists ir viens no, ja ne pats galvenais pretendents uz MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvu.

2. Austrālija (bilance 3-0)

Austrālijas izlase atšķiras no citām komandām ar to, ka tās saspēles vadītājs spēlē uzbrucēja pozīcijā. Džo Inglss vidēji trīs mačos veicis 8,7 rezultatīvas piespēles, kas turnīrā ir dalīts labākais radītājs ar Vācijas izlases līderi Denisu Šrēderu.

Inglss spēlē pret Senegālu guva 17 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un veica 9 rezultatīvas piespēles. Austrālijas basketbolistam pietrūka pavisam nedaudz, lai viņš kļūtu par pirmo, kurš savācis "triple-double" Pasaules kausā.

Pirmā posma grupu turnīra pēdējā spēlē Inglss palika bez punktiem, taču Austrālija tāpat spēja uzveikt Lietuvu, jo komandai ir vairāki līderi - Petijs Mailss, Ārons Beins un citi.

3. ASV (bilance 3-0)

Pateicoties Turcijas basketbolistu neveiksmēm no soda metiena līnijas, pieckārtējā pasaules čempione ASV izlase paglābās no zaudējuma, izcīnot uzvaru mača papildlaikā.

To, ka šogad ASV izlase nav neuzvarama, pārbaudes spēlēs jau apliecināja Austrālijas basketbolisti, kuri savā laukumā vairāk nekā 52 000 skatītāju klātbūtnē pārtrauca amerikāņu 78 nezaudēto spēļu sēriju.

Tomēr ASV izlasei visi spēlētāji ir no NBA klubiem. Kaut šogad nespēlē lielākās zvaigznes, komanda ir nokomplektēta ar talantīgiem un atlētiskiem spēlētājiem.

4. Francija (3-0)

Francijai zem groza saimnieko Rudijs Gobērs, kurš ir pēdējo divu sezonu NBA labākais aizsardzības spēlētājs.

5. Spānija (3-0)

Spānijai ir ceturtais labākais aizsardzības rādītājs aiz Francijas, ASV un Argentīnas. Iespējams, otrajā posmā tieši Spānija būs lielākais pārbaudījums Serbijai, kurai ir 14 uzvaru sērija.

6. Brazīlija (3-0)

Brazīlijas veterāni joprojām ir līmenī - Leonardo Barbosa (35 gadi), Markinjušs Souza (35 gadi), Andersons Varežao (36 gadi) un Alekss Garsija (39 gadi). Viņi visi vidēji mačā gūst punktus robežās no 11 līdz 14. 

7. Argentīna (3-0)

No Top 16 komandām Argentīna ir labākā pārķertajās bumbās - 10,7 vidēji spēlē. Viens no komandas līderiem Luiss Skola kļuvis par visu laiku otro rezultatīvāko spēlētāju Pasaules kausa izcīņā.

8. Lietuva (2-1)

Lietuvai jāuzvar Francijas un Dominikānas Republika, kā arī jācer, ka Austrālija neuzvarēs šīs abas komandas. Pretējā gadījumā lietuviešiem jau ceturtdaļfinālā var sanākt tikšanās ar ASV. 

9. Grieķija (2-1)

Grieķijai ir Jannis Adetokunbo - aizvadītās NBA sezonas vērtīgākais spēlētājs. Brazīlijai izdevās viņu apturēt, bet vai arī turnīra turpinājumā nākamajiem pretiniekiem tas izdosies?

10. Itālija (2-1)

Itālija šajā turnīrā vidēji spēlē trāpījusi 12,7 tālmetienus. Tas ir dalīts labākais rādītājs kopā ar ASV.

11. Polija (3-0)

12. Krievija (2-1)

13. Čehija (2-1)

14. Puertoriko (2-1)

15. Dominikānas Republika (2-1)

16. Venecuēla (2-1)

Otrajā posmā 16 labākās pirmās kārtas komandas tiek sadalītas četrās grupās.

K grupā par divām ceļazīmēm uz Pasaules kausa ceturtdaļfinālu ASV un Čehija spēkosies ar Brazīliju un Grieķiju.

Savukārt I grupā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā cīnīsies Argentīna, Polija, Venecuēla un Krievija.

J grupā spēkosies Spānija, Serbija, Itālija un Puertoriko, bet L grupā Austrālija, Lietuva, Francija un Dominikānas Republika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu