Pukinsks: Nenāku kā Mesija vai Latvijas futbola glābējs

CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Pukinsks
Edgars Pukinsks Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes otrdien vienbalsīgi apstiprinātais ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks nav atgriezies organizācijā, lai glābtu vietējo futbolu, bet gan ar mērķi atrisināt administratīvās problēmas līdz kārtējam kongresam nākamā gada aprīlī.

Pukinsku otrdien LFF valdes ārkārtas sēdē ģenerālsekretāra amatā ievēlēja vienbalsīgi. Viņš atgriežas darbā federācijā pēc tam, kad jūlijā amatu atstāja, dodoties bērna kopšanas atvaļinājumā.

Sarunā ar medijiem otrdien Pukinsks pauda, ka atgriezies, jo viņu uzrunājuši LFF valdes locekļi un biedri.

"Domāju, ka šī ir krīzes situācija. Pēdējo ārkārtas kongresu pat neskatījos, bet pēc tā man zvanīja valdes locekļi, LFF darbinieki, biedri. Izteica vēlmi, lai atgriežos. Uzskatīju, ka tas ir mans pienākums tagad atgriezties, lai līdz aprīlim stabilizētu situāciju," sacīja Pukinsks.

"Es nenāku kā Mesija. To arī pateicu valdei. Novērtēju, ka mani uzrunāja. Atgriežos ar prieku. Nenāku ar ziņojumu, ka Edgars ir Latvijas futbola glābējs. Tā tas nav."

Pukinsks pastāstīja, ka viņam ir sākotnējais darāmo darbu plāns, bet pirms tam viņa ievēlēšana un paraksta iesības jāapstiprina Uzņēmumu reģistrā. Pastāv iespēja, ka iestāde noraidīs LFF veikto soli. Tas nozīmēs, ka situācija kļūs vēl sarežģītāka.

"Redzu operatīvās lietas, kas jāizdara šodien. Tie ir jaunie statūti, nākamā gada budžets, iekšējās situācijas pārbaude par operatīvajām lietām. Jāsakārto attiecības arī ar mūsu jumtorganizācijām UEFA un FIFA. Tikpat būtiski ir mainīt komunikāciju par Latvijas futbolu publiskajā telpā. Jākomunicē kā vienai komandai, bez negatīva fona," par darāmajiem darbiem stāstīja LFF ģenerālsekretārs.

Pēc sarunas oficiālās daļas Pukinsks mediju pārstāvjiem arī atklāja to, uz kādiem nosacījumiem piekritis atgriezties darbā LFF. Viņa mēnešalga būšot tāda pati kā iepriekš - 4000 eiro pirms nodokļu nomaksas. 

LFF valde cer, ka veiktās izmaiņas un Pukinska paraksta tiesības Uzņēmumu reģistrs apstiprinās triju darba dienu laikā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu