Glovackis: Briedis izvēlējās naudu, bet es viņu saprotu (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kšištofs Glovackis (no kreisās) un Mairis Briedis
Kšištofs Glovackis (no kreisās) un Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Mairim Briedim finansiāli ir izdevīgāk cīnīties Pasaules boksa supersērijas finālā, nevis atteikties no šīs iespējas un aizvadīt revanša cīņu ar Kšištofu Glovacki, intervijā portālam "Przegląd Sportowy" pastāstīja Polijas bokseris.

Briedis šovasar "Arēnā Rīga" trešajā raundā nokautēja Glovacki un savā īpašumā ieguva WBO pasaules čempiona jostu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

Polijas boksera pārstāvji sāka juridisku cīņu, pieprasot Brieža diskvalifikāciju un arī rezultāta anulēšanu. Glovackis cīņas laikā iesita Briedim pa pakausi, bet Latvijas bokseris atbildēja, izpildot sitienu ar elkoni pretiniekam pa žokli.

Glovacka apelācija par Brieža diskvalificēšanu un cīņas rezultāta anulēšanu ir noraidīta, taču WBO nozīmējusi uzdevumu Latvijas bokserim 120 dienu laikā (kopš piektdienas, 25. oktobra) aizvadīt revanša cīņu.

Spriežot pēc Brieža menedžera Raimonda Zepa teiktā sarunā ar TVNET, šāds scenārijs ir maz ticams, jo tas nozīmētu Latvijas bokserim atteikšanos no cīņas supersērijas finālā, taču tas nenotiks.

"Lasīju, ka Briedis nevēlas pret mani cīnīties. Bokss ir bizness. Ko gan viņam dotu šī cīņa? Visticamāk, ka naudu ne. Viņš izvēlējās labāku finansiālu piedāvājumu - cīnīties (supersērijas) finālā," sacīja Glovackis.

Polijas bokseris ir izvēles priekšā. Viņš var cīnīties par WBC pasaules čempiona jostu pret Kongo bokseri Ilungu Makabu vai arī par WBO titulu, kas šobrīd pieder Briedim.

"Kas mani sagaida tālāk? Varu cīnīties par WBC jostu pret Ilungu Makabu vai kādu citu par WBO titulu. Ir jāsēžas pie galda ar promoteri Andžeju Vasiļevski un treneri Fjodoru Lapinu un viss jāizanalizē. Arī es skatīšos uz finansiālo pusi," teica Glovackis.

Polijas bokseris gan tic, ka viņš piedzīvos revanša cīņu pret Briedi, kuram supersērijas finālā paredzēts duelis ar kubieti Junieru Dortikosu, kura īpašumā šobrīd ir pasaules čempiona josta IBF versijā.

"Jā, es ticu tam. Es gribētu iegūt jostu, ļaut Briedim finālā uzvarēt Dortikosu, un tad varbūt arī būs iespējams šīs jostas apvienot. Es gribētu, lai tas notiktu, jo mūsu starpā ir jānokārto rēķini," norādīja Glovackis.

Kurai jostai Glovackis dotu priekšroku - WBC vai WBO?

"Tas nav tik vienkārši, jo jāsakrīt daudziem faktoriem. Jau teicu, ka svarīga ir nauda, taču būtisks ir arī īstais datums. Iespējams, ka Kamils Šeremeta (Polija) tiksies ar Genadiju Golovkinu (Kazahstāna), bet mums ir kopīgs treneris. Viņiem noteikti pirms cīņas būs jādodas uz ASV," pastāstīja Glovackis.

Polijas žurnālists intervijā apgalvo, ka Briedis par uzvaru pret Glovacki nopelnījis 600 000 ASV dolāru, bet finālā naudas balva būšot vēl lielāka.

"Nu, es zinu to... Finālā cīņa būs jau par diviem miljoniem. Nav jēgas to pieminēt, jo tas neko nemainīs. Varbūt tam tā bija jānotiek? Nauda nenes laimi. Tomēr skaidrs, ka tā noder un ir vajadzīga," teica Glovackis.

Pašlaik 34 gadus vecais Briedis karjeras laikā izcīnījis 26 uzvaras (19 ar nokautu) un cietis 1 zaudējumu, kas tika piedzīvots pērn janvārī supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Briedim supersērijas otrās sezonas finālā paredzēta cīņa pret 33 gadus veco Dortikosu, kurš guvis 24 uzvaras (22 ar nokautu) un piedzīvojis 1 zaudējumu - pērn vasarā supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret krievu Muratu Gasijevu.

Brieža menedžeris Zeps portālam TVNET norādīja, ka supersērijas fināls varētu notikt janvāra beigās vai februāra sākumā. Norises vietai patlaban ir trīs varianti - Krievija, Saūda Arābija vai Latvija.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu