Porziņģis turpina savu "double double" sēriju; Dalasa grauj "Warriors" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva 14 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru. Viņš ceturtajā mačā pēc kārtas izcēlās ar "double double". 

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 142:94 (44:16, 30:22, 30:26, 38:30) pārspēja Goldensteitas "Warriors".

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā realizēja četrus no deviņiem divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, bloķēja divus metienus un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par 36 punktiem vairāk nekā ielaida.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 35 punktiem bija Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja 10 bumbas zem groziem un veica 11 rezultatīvas piespēles. Tas slovēņu basketbolistam bija jau otrais "triple-double" pēc kārtas. Vēl viņa rēķinā arī trīs pārķertas bumbas, seši no desmit realizētiem tālmetieniem, kā arī piecas kļūdas un labākais +/- rādītājs komandā +45. 20 punktus guva Tims Hārdevejs juniors.

"Warriors" vienībā 22 punktus iemeta Ēriks Paskols.

Nākamo spēli Rika Kārlaila vadītā Dalasas komanda aizvadīs naktī uz sestdienu (Latvijas laiks), kad savā laukumā uzņems Klīvlendas "Cavaliers". 

24 gadus vecais Porziņģis šosezon vidēji mačā guvis 18,2 punktus, savācis 9,0 atlēkušās bumbas un bloķējis 2,2 pretinieku metienus. 

"Mavericks" komanda šosezon 14 spēlēs izcīnījusi deviņas uzvaras un piedzīvojusi piecus zaudējumus, kas turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik dod sesto pozīciju. 

Citā spēlē svarīgu uzvaru izcīnīja Bruklinas "Nets", kas savā laukumā ar 101:91 (26:26, 30:25, 26:22, 19:18) pārspēja turnīra tabulas kaimiņu Šarlotas "Hornets".

Rodions Kurucs uzvarā noraudzījās no rezervistu soliņa.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar iespaidīgu "double-double" bija Džerets Alens, kurš 22 punktiem pievienoja 17 zem groziem izcīnītas bumbas. Pa 20 punktiem guva Taurīns Prinss, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, un Spensers Dinvidijs, kura rēķinā arī četras atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Deandrē Džordans 14 punktiem pievienoja septiņas atlēkušās bumbas.

Viesiem Terijs Roziers sakrāja 18 punktus un sešas bumbas zem groziem, Devonte Greiems iemeta par punktu mazāk, pievienojot sešas rezultatīvas piespēles.

Gandrīz visu spēli vadībā bija Bruklinas vienība, un pēc pirmās ceturtdaļas viesiem ne reizi vairs neizdevās izvirzīties vadībā.

"Nets" ar sešām uzvarām 14 spēlēs pakāpusies uz septīto vietu Austrumu konferencē, bet "Hornets" ar bilanci 6-90 ir divas vietas zemāk.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu