Latvijas pāri otro gadu pēc kārtas iekļūst pusfinālā pasaules čempionātā Standartdejās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Abi vadošie Latvijas Standartdeju (ST) pāri Vadims Šurins/Anastasija Meškova un Edgars Līnis/Elīza Ancāne Viļņā notikušajā pasaules čempionātā vairāk nekā 70 pāru konkurencē iekļuva pusfinālā, atkārtojot pagājušā gada panākumu, vēsta Latvijas Sporta deju federācijas (LSDF) preses sekretārs Ivars Bācis.

Šurins ar Meškovu izcīnīja astoto vietu, bet rīdzinieki Līnis ar Ancāni ieņēma 11.pozīciju. Par pasaules čempioniem pirmo reizi kļuva mājinieki Ēvalds Sodeika un Ieva Zukauskaite.

2018.gadā Šurins/Meškova un Līnis/Ancāne nodrošināja, ka pirmo reizi vēsture pasaules čempionātā pusfinālā dejo abi Latvijas pāri. Šogad viņi šo sasniegumu atkārtoja, iekļūstot labāko divpadsmitniekā. Tāpat tuvu pusfinālam bija Poliju pārstāvošā Latvijas dejotāja Madara Freiberga, kas ar Dariušu Micku izcīnīja 14.vietu.

Janvārī pēc četrkārtējo pasaules čempionu Dmitrija Žarkova un Olgas Kuļikovas (Krievija) pāriešanas uz Pasaules Sporta deju federācijas profesionāļu divīziju šajā sezonā par pasaules vadošo pāri kļuva Sodeika un Zukauskaite. Lietuvieši izcīnīja uzvaru maijā Salaspilī notikušajā Eiropas čempionātā un tagad savās mājās pievienoja arī pasaules čempionu titulu.

Viņi kļuvuši par pirmo Lietuvas pāri, kas oficiāli tiek kronēti par pasaules čempioniem pieaugušo grupā. Sudraba medaļas izcīnīja itāļi Frančesko Galupo un Debora Pačini, bet godalgoto trijnieku noslēdza Jevgēņijs Mošeņins un Dana Spicina no Krievijas. No ceturtās līdz sestajai vietai finālā ierindojās Lietuvas un Krievijas otrie pāri un igauņi.

Šī bija trešā reize, kad Viļņa noskaidroja pasaules labākos Standartdejās. Iepriekš augstākās vietas Latvijas dienvidu kaimiņvalstī notikušajos pasaules čempionātos sasniedza Līnis/Ancāne (18.vieta 2015.gadā) un Edgars Gasjūns/Jeļena Samuilova (21.vieta 2004.gadā).

Pēc divām nedēļām, 14.decembrī, Starptautiskajā sporta deju festivālā "Baltic Grand Prix" pasaules čempionātā Standartdejās sacentīsies juniori.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu